KreaDoe 2019

2 november 2019

KreaDoe, de jaarlijkse creativiteitsbeurs om nieuwe inspiratie op te doen! Eind oktober/begin november in de Jaarbeurs in Utrecht kun je weer nieuwe inspiratie vinden. Dit jaar was het een speciale editie, want KreaDoe vierde haar 30e verjaardag! Zo lang loop ik nog niet eens op deze aardbol rond, haha.

Het eerste waar je op afloopt zijn de, zoals ik ze noem, ‘brandstands’. De stands van bekende merken als Scheepjes, Katia en Durable. Scheepjes is altijd leuk, want hier kun je gratis patronen krijgen, een bolletje catona en vaak ook de nieuwe CAL (crochet-a-long) bewonderen. Dit jaar stond Rozeta-CAL-ontwerpster Tatsiana Kupryianchyk van Lilla Björn Crochet ook bij de stand. Een hele aardige vrouw! Ik heb even met haar staan praten over het proces van de CAL, hoe ze bij Scheepjes terecht is gekomen en hoe de naam ‘Rozeta’ is ontstaan. Het is de Tsjechische benaming voor ‘Rozet’, wat weer een architectenterm is voor glas in lood ramen.

DenDennis, bekent van o.a. ‘Gruwelijk grappige gadgets haken’ had dit jaar ook een stand. Samen met Wim Vandereyken heeft hij recent een boek uitgebracht over sokken breien. Zelf kan ik (nog) geen sokken breien, maar als ik me er aan ging wagen raadde hij ‘continentaal’ breien aan. Dit lijkt het meeste op haken, omdat je de breinaalden hetzelfde vasthoudt als een haaknaald. Echt een goede tip die ik misschien wel eens ga gebruiken!

Ook was Nienke van der Zwan van StipStijl even op de beurs. Ik vind stippen, naast haken, ontzettend leuk! Dus het was heel leuk dat zij er ook was. Eigenlijk was StipStijl een van de weinige die zich wist te onderscheiden. StipStijl en de Sprookjesstand. Helaas waren de workshops bij deze stand al vol, anders had ik de ‘Maak een sprookjes landschap’ workshop graag gedaan! Maaaaarrrr dit staat nu natuurlijk op mijn hobby-bucketlist!

Overall vind ik de beurs altijd heel leuk, dit jaar ook weer. Het enige dit jaar vond ik dat er heel veel van hetzelfde stond. Veel haakmaterialen (vind ik niet erg, want haken is leuk!). Wat opvallend was, was dat er heel veel Diamond Painting stands waren. Dit is een hobby waar ik persoonlijk niks mee heb. Of ja waar ik geen geduld voor heb. Ik ben er ooit aan begonnen en deze spullen lagen (en nog steeds) vrij snel in een donker hoekje… maar hé ieder zijn ding natuurlijk!

Wat ik ook heel leuk vond was dat de auteurs/bloggers (er waren er nog meer, bijvoorbeeld CreaChick en Sacha van Sjaals a la Sacha) lekker bereikbaar zijn. En gewoon te benaderen, even de tijd voor je nemen, een praatje maken en zoals DenDennis je tips geven. Heel leuk! KreaDoe 2019 je was leuk en inspirerend! Wie weet tot volgend jaar!

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter