Stoere mannensjaal

25 oktober 2019

Mijn man vindt het niet leuk dat ik steeds woonaccessoires of kleding voor mijzelf haak. Dus wilde ik als verassing een keer voor hem iets maken. Een sjaal, want die heeft hij nog niet. Het geheim houden van zo’n project als je samenwoont is niet makkelijk.. Hij is er dan ook (helaas) achtergekomen.

De sjaal is een eigen ontwerp en écht heel simpel om te maken. Je gebruikt alleen basissteken. Hieronder heb ik het patroon uitgeschreven, dus je kunt aan de slag! Omdat het een sjaal voor mijn man is, wilde ik graag iets extra’s doen. Ik heb via Aliexpress hartjes kraaltjes gekocht en deze in de hoek van de sjaal genaaid.

Gebruikte steken

Vaste (v)
Vaste in de achterste lus (VA)
Keerlosse (kl)
*Tekst* patroon om te herhalen

Benodigdheden

5 bollen Rico Essentials Merino kleur DK96
5 bollen Rico Essentials Merino kleur DK42
Haaknaald 4,5
2 kralen
Stopnaald
Schaar

Patroon

Je begint met de kleur antraciet. Belangrijk om te weten, je keert je patroon na elke toer!
T0 = 60 lossen, 1 kl
T1 t/m 30 = 60v, 2 kl

Wissel naar de kleur groen
T31= 60v in de achterste lus
T32 t/m 60 = 60v, 2 kl

Wissel weer van kleur en herhaal rij 20 t/m 30 totdat je gewenste lengte hebt bereikt. Belangrijk is dat je eindigt met een andere kleur, dan waar je mee begonnen bent. In dit geval is dat groen.

Nadat mijn sjaal de gewenste lengte had, heb ik ook nog een rand gehaakt. Dit was 1 rij vasten, rondom de gehele sjaal. Gebruik de tapestrymethode en neem de draad gedurende het omhaken me en wissel van kleur wanneer de baan ook van kleur wisselt. Werk de draden met een stopnaald weg.

Eindresultaat

Ik ben erg blij met het eindresultaat, de kleuren werken goed samen en is een simpele maar stoere mannensjaal geworden. Ik heb hem als verjaardagscadeau aan mijn man gegeven en hij was erg blij mee.
Het garen dat ik gebruikte is merinowol, dus deze sjaal is lekker warm (en zacht!) wanneer het buiten koud is!
Deze sjaal haakte ik voor mijn man, maar als je vrouwelijke kleuren kiest kun je deze natuurlijk ook voor jezelf maken! Leuk als eerste haakproject.

Het is niet de bedoeling dat dit patroon wordt gereproduceerd en gebruikt wordt voor commerciële doeleinden. Wil je mijn patroon commercieel inzetten? Neem dan vooral contact met me op. Ik sta altijd open voor een samenwerking!

Delen jullie het eindresultaat met mij via social media? Op Instagram en Facebook kun je @creatiefmetcarola en #stoeremannensjaal gebruiken en dan zie ik vanzelf al jullie mooie eindresultaten voorbijkomen!

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter