unicorn-emma-eenhoorn

Eenhoorn Emma

30 mei 2020

Kristel Droog heeft een ontzettend leuk boek geschreven: ‘Mijn hondjes van sokkenwol‘. (Inmiddels is er ook een deel 2.) Voor een hondenliefhebber zoals ik is dit echt een TOP boek. Nadat ik het boek had aangeschaft kwam er een uitbreiding beschikbaar; Eenhoorn Emma. Een super schattig hondje!

Persoonlijk vind ik sokkenwol aan de dure kant, dus ik ben op zoek gegaan naar een alternatief. Uiteindelijk ben ik gegaan voor Yarn & Colors – Must Have. Het is een katoengaren – ideaal voor amigurumi. Met dit katoen kun je de aanbevolen haaknaaldgrootte uit het boek/de uitbreiding gebruiken.

Benodigdheden

Boek ‘Mijn hondjes van sokkenwol‘ van Kristel Droog
De uitbreiding voor Hondje Emma (ik weet niet of deze nog beschikbaar is)
Yarn & Colors Must Have in de kleuren: White, Black, Light Pink, Orchid, Peony Pink, Lilac, Limeston & Peridot. White & Light Pink zijn je hoofdkleuren.
Phildar Brillant 1045 – OR
Haaknaald 2,5mm
Steekmarkeerders
Schaar
Hondenkam

Uitwerking

Je hebt het boek echt nodig om dit schattige hondje te haken. Hier staat namelijk het basispatroon van de hond in. In de uitbreiding vind je aanpassingen voor o.a. de oren en een oogvlek. Ook vind je hier de uitleg hoe je de bloemen en de hoorn haakt. Ik vond Eenhoorn Emma leuk zoals ze is, dus ik heb geen bijzondere aanpassingen gedaan.

Het enige wat ik anders heb gedaan is de staart. Het advies is om deze te kammen met een hondenkam. Hier kan het garen niet tegen, het breekt dan af. Ik heb de aanbevolen hoeveelheid touwtjes geknipt en bevestigd. Vervolgens heb ik elk draadje met de hand los gedraaid.

Yarn & Colors Must Have

Ik vind het garen van Yarn en Colors altijd fijn om te haken. Per kleur zat er wel verschil in. De ‘Orchid’ kleur erg zacht van structuur, terwijl ‘White’ iets ruwer aanvoelt. Dit garen is echt ideaal voor Amigurumi!

Eindresultaat

Hieronder het eindresultaat. Meestal geef ik mijn amigurumi-knuffels weg, maar deze vind ik zó leuk! Dus ik hou hem lekker zelf!

Follow me!
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

Resultaten kun je delen met de hashtag #creatiefmetcarola of door me te taggen @creatiefmetcarola. Ik ben benieuwd naar jullie varianten!

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter