CAL – Traveling Afghans

10 februari 2020

Op mijn hobby-bucketlist staat al een tijd het haken van een deken voor op de bank. Eén waar je lekker onder kan kruipen met een kop thee en leuke chickflick. Lekker weg zwijmelen bij Ryan Gosling in The Notebook, Patrick Swayze in Dirty Dancing of John Travolta in Grease. Mijn ultieme favorieten.

Het nadeel van een deken is dat het een groot project is. Het soort project dat je af en toe wilt afwisselen met iets anders. Nu ben ik recent begonnen met het haken van mijn eerste trui en zoals elke creatieveling ben ik al op zoek naar een volgend project (ook al heb ik een kast vol garen!). Dit project wil ik ook graag afwisselen met iets anders. door mijn gescrol op Instragram kwam ik terecht bij het ultieme project: The Traveling Afghans.

Wilmade

Op Instagram volg ik Wilma van Wilmade en zij deelde trots haar bijdrage aan de The Traveling Afghans. Een CAL (crochet-a-long) die een jaar duurt. Ideaal als afwisseling tijdens je andere projecten. Bij deze CAL ga je een deken haken van verschillende vierkanten. In totaal maak je 25 vierkanten, elk ontworpen door een andere designer. Veelal designers uit Amerika en Canada, maar ook enkele uit Europa. Het gehele project wordt gesponsord door Lion Brand – een Amerikaans garenmerk dat niet makkelijk te verkrijgen is in Nederland.

Dit project loopt als sinds begin 2020, waardoor ik nu al 4 patronen achterloop. Project ‘trui’ ligt nu even stil en ik ben een speer de eerste 4 vierkantjes haken. Van elk maak ik er twee, zodat mijn deken iets groter wordt. Kan manlief lekker meekijken naar Patrick Swayze en Ryan Gosling ;-).

Meedoen?

Wil je ook meedoen? Dat kan! Je bent niet verplicht om het pakket van Lion Brand aan te schaffen. Eigen garen mag ook. De patronen worden gratis gedeeld op de blogs van de ontwerpers. Ga naar: https://www.twoofwands.com/travelingafghans voor een link naar alle patronen en releasedata. Het project is ook beschikbaar als KAL (knit-a-long).

Lijst van ontwerpers

1 New York City, USA – Alexandra Tavel of Two of Wands
2 Barcelona, Spain – Cecilia Losada of Mamma DIY
3 Utrecht, The Netherlands – Wilma Westenberg of Wilmade
4 Gloucestershire, UK – Lindsey Newns of Lottie and Albert
5 New Brunswick, Canada – Kimberley Giggie of Lakeside Loops
6 Ontario, Canada – Lee Sartori of Coco Crochet Lee
7 Alberta, Canada – Janine Myska of Knits n’ Knots
8 Alberta, Canada – Abigail Ellazar of Knits and Knots by AME
9 California, USA – Arica Presinal of Skeinsnsticks
10 California, USA – Meghan Ballmer of Meghan Makes Do
11 California, USA – Nicole Riley of Nicki’s Homemade Crafts
12 Arizona, USA – Bailey Williams of Hooked on Tilly
13 Colorado, USA – Jess Coppom of Make & Do Crew
14 Kansas, USA – Emily Davies of Hooked Hazel
15 Michigan, USA – Jennifer Pionk of A Crocheted Simplicity
16 Michigan, USA – Melissa Fisher of Woods and Wool
17 Ohio, USA – Toni Lipsey of TL Yarn Crafts
18 Georgia, USA – Vincent Williams of Visuvio’s Crafts
19 North Carolina, USA – Tia Edwards of Simple Things Crochet
20 North Carolina, USA – Ashleigh Kiser of Sewrella
21 North Carolina, USA – Rohn Strong of Rohn Strong
22 Pennsylvania, USA – Jessica Benvenuto of Fly the Distance
23 New York, USA – Brianna Iaropoli of Life and Yarn
24 New York City, USA – Teresa Carter of Debrosse
25 New Jersey, USA – ChiWei Ranck of 1 Dog Woof

Binnenkort deel ik mijn eerste vierkanten!

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter