Granny Square omslagdoek – Bobbi Eden

7 februari 2020

In december nam ik mijn eerste unboxing video op. Ik had de YLA deluxe box – Christmas Special ontvangen. Het was mijn allereerste video en dat kun je (helaas) zien. Maar mocht ik meer video’s gaan opnemen, hoop ik dat het beter gaat.

Terug naar de video! Hier laat ik ziet wat er in de doos zat. O.a. met de hand geverfd garen, heel mooi blauw met een subtiel glittertje. Ik wilde de omslagdoek graag maken zoals in het bijgeleverde patroon, maar: ik kreeg het niet onder de knie. Na een aantal keer uithalen ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Ik kwam uit bij dit patroon uit het Haken@Home-boek van Bobbi Eden. Eerder haakte ik deze lectuurmand en deze omslagdoek.

Benodigdheden

Boek Haken@Home met Bobbi Eden
Ik gebruikte 3x 400 meter Merino Twist Sock, speciaal gemaakt voor de YLA-box.
Samenstelling garen: 75% superwash merino, 20% nylon en 5% stellina silver.
Haaknaald 4,5mm

Uitwerking

Om te beginnen heb ik andere soort garen gebruikt dan omschreven in het boek. Bobbi gebruikt Durable Cosy Fine en Scheepjes Twinkle en haakte hier 35 + 3 toeren mee. Omdat mijn garen dunner is en langer in meters (3x400meter) heb ik meer toeren gehaakt. In totaal: 61+3 toeren.

Het patroon heb ik gevolgd, je kunt namelijk na 35 toeren gewoon doorgaan met haken. Wél heb ik een foutje ontdekt in het boek. Beschreven staat dat je voor de rand 4 dubbele stokjes maakt. Op de symbolentekening zijn 5 dubbele stokjes getekend. Zelf heb ik de tekst aangehouden, maar 5 was ook mooi geweest. Kies vooral zelf waar je je goed bij voelt en wat je mooi lijkt!

Bij de box waren 3 bollen garen geleverd, gemarkeerd met A, B en C. Dit was bewust omdat er naast een subtiel glittertje ook een subtiel kleurverloop in is verwerkt. Ik ben erg tevreden met het eindresultaat. De sjaal is lekker warm en helemaal mijn kleur!

Handgeverft garen

Zoals je in mijn video kunt zien is het garen op een aparte manier opgerold. Dit is gebruikelijk wanneer je handgeverfd garen koopt. Zelf was dit de eerste keer dat dit gebruikte en ik had ook geen idee hoe ik hiermee moest werken. Mijn eerste bol is dan ook VOLLEDIG in de knoop gegaan, waardoor ik eerst een week bezig ben geweest om het uit de knoop te halen. Na wat Google-zoekwerk blijkt dat een wolopwinder geen onverstandige investering is wanneer je dit soort garen vaker gebruikt. Anders werk het ook om de bol om stoelpoten te leggen en het zo op te rollen tot een normale bol. Weer wat geleerd :-).

Eindresultaat

Doordat er merinowol in het garen zit is de omslagdoek heerlijk warm en zacht. Ondanks de glitter vind ik dat ik hem ook best buiten het feestdagenseizoen kan gebruiken en dat doe ik ook. Niet als omslagdoek, maar als sjaal. Heerlijk!

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter