#3 Wilmade Square

25 februari 2020

Het is alweer tijd voor het volgende vierkant, deze keer ontworpen door een Nederlandse ontwerpster: Wilma van Wilmade. Het derde vierkant is onderdeel van de Traveling Afghan CAL, gesponsord door Lion Brand.

Een totaal overzicht van alle patronen vind je hier: https://www.twoofwands.com/travelingafghans

Materialen

Deze CAL wordt gesponsord door Lion Brand en dat betekent dat elke ontwerper het garen van Lion Brand adviseert. Het originele ontwerp is in één kleur. Deelnemen met eigen garen is ook mogelijk en dat is wat ik doe.

Ik gebruik Royal van Zeeman in 5 kleuren. Van elke kleur heb ik vier bollen gekocht, zodat ik zeker genoeg garen heb. Ik haak met haaknaald 6.

Wilmade #3

Het derde patroon in deze reeks is ontworpen door Wilmade, een ontwerpster uit Utrecht, Nederland. Wilmade heeft een typisch Nederlandse bloem weten te verwerken in het ontwerp: de Tulp. Het patroon is gratis te vinden op haar blog, namelijk hier.

Het patroon is makkelijk te volgen en ik heb zelfs een nieuwe steek geleerd: de puff stitch. Wilma komt uit Nederland en daarom is het patroon ook beschikbaar in het Nederlands.

Eindresultaat

Het leren van een nieuwe steek is ALTIJD leuk. De puff-steek is een makkelijke steek met een mooi resultaat. Door het gebruik van stokjes en puffsteken zie ik echt kleine tulpen terugkomen in het ontwerp. Daarnaast is het patroon makkelijk te volgen, waardoor het vierkant zo klaar is!

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter