#2 Mamma! Do It Yourself Square

21 februari 2020

Na het ontwerp van Two of Wand volgt nu het tweede ontwerp van Mamma! Do It Yourself in de Traveling Afghan CAL gesponsord door Lion Brand. Dit is het eerste Europese ontwerp en komt uit Barcelona, Spanje.

Een totaal overzicht van alle patronen vind je hier: https://www.twoofwands.com/travelingafghans

Materialen

Deze CAL wordt gesponsord door Lion Brand en dat betekent dat elke ontwerper het garen van Lion Brand adviseert. Het originele ontwerp is in één kleur. Deelnemen met eigen garen is ook mogelijk en dat is wat ik doe.

Ik gebruik het Royal garen van Zeeman in 5 kleuren, pasteltinten. Van elke kleur heb ik vier bollen gekocht, zodat ik zeker genoeg garen heb. Voordeel: je kunt resterend garen binnen 1 jaar nog retourneren bij Zeeman. Handig! Ook gebruik ik haaknaald 6.

Mamma! Do It Yourself! #2

Het tweede patroon is ontworpen door Mamma! Do It Yourself, een ontwerpster uit Barcelona, Spanje. Wanneer je naar het patroon kijkt, lijkt het op een zonnetje van mozaïk. Iets wat typerend is voor Barcelona (denk aan Park Güell en de salamander). Het patroon vind je op haar blog, namelijk hier. Scroll iets naar beneden voor de haakvariant in het Engels.

Het patroon is makkelijk te volgen. Het is wel handig om bekend te zijn met de Amerikaanse/Engelse haaktermen. Om het voor jullie gemakkelijker te maken heb ik ze hieronder vertaald naar het Nederlands.

Vertaling haaktermen

ST(S) – Stitches – Ste(e)k(en)
R – Row or Round – Rij of Toer
PR – Previous Row or Round – Vorige rij of toer
CH – Chain – Losse
SL ST – Slip Stitch – Halve Vaste
SC – Single Crochet – Vaste
HDC – Half Double Crochet – Half stokje
DC – Double Crochet – Stokje
SCBL – Single Crochet in Back Loop Only – Vaste in de achterste lus

Eindresultaat

Het eindresultaat is erg mooi en doet me ook aan Barcelona denken. Helaas heb ik het werk een aantal keer uitgehaald, omdat ik niet uitkwam met het aantal steken. Tip! Lees elke toer GOED door. Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat in rij 5 je twee losse maakt, in plaats van 1, om uit te komen op 96. De twee lossen staat pas in de laatste zin beschreven. Ondanks het uithalen ben ik tevreden over het eindresultaat!

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter