Haven jumper – Little Golden Nook

9 juni 2021

Had ik al verteld dat ik fan ben van Little Golden Nook en haar patronen? Nee? Nou bij deze! Alles wat Sandra ontwerpt is goud. De Haven Jumper is zo’n ontwerp. Simpel en met het juiste garen prachtig! Ook is dit de ideale trui voor op een frisse zomeravond..

Eerder haakte ik al al haar A whole dot of love trui, Oma Goodness Top en de Rainfall Cardigan. De Haven Jumper wordt nu toegevoegd aan deze Little Golden Nook collectie.

Benodigdheden

  • Haven Jumper patroon, te koop bij LoveCrafts en Ravelry
  • Haaknaald 4mm en 3mm
  • Ik gebruikte 5 strengen handgeverfd garen van Crealien Design in de kleuren: Vintage Roses (3), Oh Lou Lou (1) en Vanille vla (1)
  • Stopnaald
  • Steekmarkeerders

Uitwerking

In het patroon staat beschreven dat je een DK gewicht garen gebruikt (bijvoorbeeld Stylecraft DK) of een fingering gewicht garen gecombineerd met een mohair draadje. Aangezien ik (te)veel garen van Crealien Design heb liggen wilde ik dit gebruiken, zonder mohair.

Het garen dat ik heb gebruikt is dunner dan voorgeschreven staat. Ik heb het patroon gevolgd, inclusief de aanbevolen haaknaald. Ik dacht als ik nu mijn reguliere maat volg wordt de trui gegarandeerd te klein, omdat de draad te smal is. Dus heb ik een maat groter gevolgd.. en raad eens? Hij past perfect!

Het patroon is echt zo makkelijk te volgen! Voor mij was dit ook de eerste keer met top down haken. Je begint dan bij de bovenkant en werkt zo naar beneden. Een ideale manier, want zo kun je de trui ook gemakkelijker aan je lichaam aanpassen.

Handgeverfd garen – Crealien Design

Door de Hollands Handwerkgeluk box heb ik kennis gemaakt met het garen van Crealien Design. Ik kan je vertellen, je wordt opslag verliefd! De kleuren zijn zo mooi en het garen is zo zacht!

Mijn garen had ook een subtiel glittertje. Dit zie je niet heel duidelijk op de foto’s, maar er zit wel een degelijk een ‘gold sparkle’ in. Echt prachtig garen en het haakt ook erg fijn. Een streng kost €18,50, maar je krijgt hier wel 400m/425m garen voor terug. Dan valt de prijs weer mee, toch?

Resultaat

Zie hier het eindresultaat. Voor de foto’s ben ik ook naar mijn oude toffe woonplek in Eindhoven gegaan: Strijp-S. Door de industriële omgeving gecombineerd met graffiti vallen de kleuren van deze trui nog meer op!

Geen reacties.

    Laat een bericht achter