Mila zomertop – CreaChick

15 maart 2019

Het is geen geheim dat ik fan ben van de haakpatronen van CreaChick. Eerder haakte ik al haar Stella-vest (mijn eerste kledingstuk!). CreaChick heeft in het verleden diverse haakpatronen ontworpen en deze deelt ze gratis op haar blog. Op het moment is ze minder actief met haken en meer bezig met het creëren van een Bullet Journal, maar neem zeker eens een kijkje op haar website!

Laatst was ik weer eens op haar website aan het surfen en toen kwam ik bij de Mila zomertop terecht. Ik wilde deze top zeker gaan maken en snel ook! Bij hobbydoos bestelde ik garen en zodra het binnen was ben ik aan de slag gegaan. Het is een hele mooie top geworden. CreaChick bedankt voor het leuke patroon!

Benodigdheden

Het patroon van CreaChick (helaas heeft CreaChick besloten het haakgedeelte van haar site te verwijderen)
Phildar Phil Cotton 3 – aantal bollen aangepast aan jouw maat
Haaknaald 3 & 4
Knoopje

Uitwerking

Je haakt dit patroon in de ‘Distelsteek’, een makkelijke steek, omdat je meerdere stokjes maakt in één steek. Belangrijk om te weten is dat je de twee losse die je maakt aan het begin van elke nieuwe toer als 1 stokje telt. Ik heb de top een aantal keer uitgehaald, omdat ik niet uitkwam met het aantal steken, vooral toen ik aan de hals begon.
Handig! Als je vastloopt tijdens het haken heeft CreaChick een super handige ‘CreaChick Haakhulp groep‘ op Facebook gemaakt. Hier kun je terecht met al je haakvragen.

Phildar Phil Coton 3

Phildar Phil Coton 3 is een fijn en zacht garen. Het splijt niet snel en haakt erg fijn. Zeker een aanrader. Maar het garen is een richtlijn, je kunt er ook voor kiezen om het patroon in een ander (katoen)garen te haken.

Eindresultaat

Hier is mijn eindresultaat, ik ben er erg blij mee en ga de zomertop heel vaak dragen! Nu is wachten op de zomer…. maar met een leuk vest erover kun je hem natuurlijk nu ook al dragen.

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

4 Reacties

 • Reageer
  Nelly Helwegen
  18 maart 2021 at 15:09

  Hoi Carol, zou jij mij op weg kunnen helpen met de mindering hoe ik dit moet doen bij het armsgaten en aan de hals..
  Alvast bedankt.
  Met vriendelijke groet,
  Nelly Helwegen

  • Reageer
   Carola
   18 maart 2021 at 15:27

   Hoi Nelly! Dat wil ik wel proberen, stuur me even een email via carola@creatiefmetcarola.nl en leg me even uit wat je niet precies begrijpt. Creachick heeft haar haakpatronen niet meer online staan, dus ik moet even kijken in mijn archief. Groeten, Creatief met Carola

 • Reageer
  Marja
  4 december 2022 at 17:41

  Heeft U het patroon van de mila haaktop
  Grt. Marja

  • Reageer
   Carola
   15 december 2022 at 16:01

   Beste Marja, helaas heb ik dat patroon niet. Op Facebook is er een groep ‘Haakhulp’ dit is de oude Creachick haakgroep. Wellicht dat je daar het patroon nog kunt vinden bij documenten. Met vriendelijke groet, Creatief met Carola

Laat een bericht achter