Kussens Haken – Deel 1

22 maart 2019

We gaan binnenkort verhuizen en dit was een goede gelegenheid om ons interieur aan te passen. De IKEA meubelen verdwijnen uit de woonkamer en hier komen mooie industriële houten meubels voor terug. De kussens op bank passen nu natuurlijk niet meer bij het nieuwe interieur ;-)! Tijd om nieuwe te maken.

Via Pinterest ontdekte ik de Tunische Smock Stitch. In deel 1 van de reeks kussens haken geef ik je een patroon om dit kussen te maken.
Voor deze steek maak je gebruik van een tunische haaknaald. Tunisch haken lijkt op breien, je hebt continu veel steken op de naald zitten. Daarom is een tunische haaknaald ook erg lang.

Benodigdheden

1x Hoooked Ribbon XL Caramel Brown
1x Hoooked Ribbon XL Sandy Ecru
Tunische haaknaald 10mm

Patroon Smock Stitch kussen

Je gaat vier vierkantjes haken, allen even groot. Met beide kleuren haak je er twee. Bedenk vooraf hoe groot je je kussen wilt maken. Die van mij werd 50x50cm.
NOTE: Houdt er rekening mee dat je het aantal steken door twee kunt delen.

Toer 0 = Zet 30 lossen op en één keerlosse
Toer 1 = Haak 30 lussen, door je haaknaald in de achterste lus van de losse te steken. Dus je steekt je haaknaald in, slaat om en je brengt je haaknaald terug. Herhaal dit tot het einde. (30)
Toer 2 = Steek 1, sla de lus om je haaknaald en haal door de eerste lus. Steek 2, sla de draad om je haaknaald en haal je haaknaald door twee lussen omhoog. Herhaal tot het einde. Het aantal lussen op je naald wordt steeds kleiner. Op het einde heb je 1 lus op je naald.
Toer 3 = Steek je haaknaald aan voorkant door twee verticale lussen en maak een nieuwe lus. Vervolgens stop je je haaknaald van achter naar voor om de draad heen. Zo creëer je extra lus, anders ben je aan het minderen. Vervolgens steek je je haaknaald weer in twee verticale lussen. Herhaal dit tot het einde.

Herhaal toer 2 en 3 net zo lang tot je één vierde van het kussen hebt gemaakt. Vervolgens maak je vier dezelfde vierkantjes. Maak de lapjes met naald en draad aan elkaar tot één groot vierkant.

Terwijl ik dit kussen maakte heb ik erg veel gehad aan de uitleg van Wolplein. Een online garenwinkel, waar ik regelmatig mijn garen aanschaf.

Achterzijde kussen
Wil je de achterkant van het kussen hetzelfde als de voorkant? Haak dan nog eens vier vierkantjes. Zelf heb ik er voor gekozen om de achterkant met vaste te maken.
Toer 0 = Zet 60 lossen op met één keerlosse.
Toer 1 = Haak in elke losse één vaste (60)
Herhaal toer 1 net zolang totdat ook deze lap even groot is als de voorkant.

Het is niet de bedoeling dat dit patroon wordt gereproduceerd en gebruikt wordt voor commerciële doeleinden. Wil je mijn patroon commercieel inzetten? Neem dan vooral contact met me op. Ik sta altijd open voor een samenwerking!

Afwerking

Pak er nogmaals je naald en draad bij en maak de twee lappen aan elkaar vast. Voordat je de laatste zijde dicht maakt stop je er een binnenkussen in.

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter