Stellavest – CreaChick

18 januari 2019

Vriendlief vindt dat ik te veel knuffels en woonaccessoires maak. “Haak maar eens wat nuttigs’, zegt hij regelmatig. Alle haakwerken zijn nuttig, toch?! Maar ik begin de knuffels en woonaccessoires al minder leuk worden. Het volgende project moet meer uitdaging hebben, ik heb gekozen om een vest te maken.

Na wat zoekwerk op Google, kwam ik op de website van CreaChick terecht. Hier vond ik het Stellavest. Een mooi en simpel vest, met een dikke boord. Ik vond het wel spannend om hier aan te beginnen, want dit wordt mijn eerste gehaakte kledingstuk.

Benodigdheden

Het patroon van CreaChick (helaas heeft CreaChick besloten het haakgedeelte van haar site te verwijderen)
Stylecraft Special DK Gold (ik gebruikte Royal, van Zeeman)
Haaknaald 4

Uitwerking

De eerste 10 toeren vond ik al lastig. Je haakt deze in een weefsteek en tot op heden ben ik gewend om basissteken te haken, zoals vaste en stokjes. Als je de steek eenmaal door hebt, is het een gemakkelijke en mooie steek. Perfect voor een boord! Tip! Zet je boord hakend met vaste op, dit voorkomt dat je haakwerk gaat kromtrekken. Vervolgens begin je met de kleine granny stripe steek. Je haakt minder steken, wat ik erg vreemd vond. Ik heb mijn haakwerk dan ook een paar keer uitgehaald, omdat ik te eigenwijs was om te geloven dat dit goed zou komen.. maar het aantal steken klopt echt. Haak je hetzelfde aantal steken als die van je boord wordt het vest steeds wijder, haak je er minder wordt recht. Door de nieuwe steken die ik heb geleerd, had dit project voor mij zeker uitdaging!

Royal garen

Omdat dit mijn eerste kledingstuk was en meteen een groot project heb ik er voor gekozen om voor goedkoop garen te gaan. Mocht ik het haken van kleding niet leuk vinden en het project in een hoek belanden gooide ik in elk geval niet veel geld weg. Het Royal garen van Zeeman kost €0,99 per bol. Het is een stevig garen en haakt fijn. Wel is het aan te raden om direct genoeg (of teveel) bollen aan te schaffen. Zo voorkom je dat je te weinig hebt, want bijkopen is vaak lastig bij Zeeman. Het mooie is, wanneer je nog veel garen over hebt en je hebt de kassabon bewaard, kun je het garen binnen een jaar nog terugbrengen. Ideaal toch?!

Eindresultaat

Voor een eerste kledingstuk dat ik heb gehaakt, ben ik best tevreden. Het past redelijk goed. Alleen zijn de armsgaten nét te klein, waardoor het daar iets te strak zit. Bij een volgend kledingstuk houd ik hier zeker rekening mee en haak ik een paar extra rijen bij de bandjes.

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

4 Reacties

 • Reageer
  Ans van der Made
  6 januari 2021 at 13:19

  Hallo Carola Kun je mij vertellen wat die cijfers betekenen bij dat Stellavest Ik ben bezig een poging te wagen Ben er inmiddels mee begonnen Vr Gr Ans van der Made

  • Reageer
   Carola
   7 januari 2021 at 16:14

   Beste Ans,

   Ik zag net dat je ook een mailtje hebt gestuurd.
   Hier heb ik op gereageerd met een uitleg.

   Hopelijk helpt het je verder en veel plezier met haken!

   Creatief met Carola

 • Reageer
  Wilma
  11 januari 2023 at 19:05

  Hallo Carola

  Als ik zo brutaal mag wezen heb je het patroon nog en zou ik die van je kunnen krijgen. Ik heb het patroon gehad maar per ongeluk weggegooid.

  Met vriendelijke groet, Wilma

  • Reageer
   Carola
   19 april 2023 at 19:23

   Hallo Wilma,

   Excuses voor mijn late reactie. Ik heb het patroon niet meer. Maar ik weet niet of je lid bent van Facebook?
   Er is volgens mij een Facebookgroep die heet ‘Haakhulp’, mogelijk kun je daar het patroon nog terugvinden.

   Ik herinner me dat de Creachick haakhulp groep is vervangen en dat de documenten naar een andere groep zijn verplaatst. Ik ga dacht dat die Haakhulp heette.

   Succes!
   Carola

Laat een bericht achter