Rudolph onder de kerstboom

20 december 2018

Wolplein heeft dit jaar iets leuks bedacht. Ze zijn op zoek naar de HaakSTER van Nederland. Kandidaten strijden tegen elkaar door iedere week een patroon te ontwerpen en te maken. Je kunt de video’s terugkijken op het YouTube-kanaal van Wolplein.

Tijdens deze reeks vlogs haakte deelnemer Daniëlle ‘Rudolph onder de kerstboom’. Een super schattige kerstversiering en helemaal niet moeilijk om te maken! Het patroon is gratis te downloaden op www.wolplein.nl.

Benodigdheden

Patroon Rudolph onder de kerstboom
Diverse kleuren Stylecraft Special DK en ByClaire Sparkle
Haaknaald 3mm
Eventueel PomPom-maker

Zelf heb ik niet alle benodigde kleuren van Stylecraft gekocht. Thuis had ik nog een aantal restjes van vergelijkbaar garen liggen en dat heb ik gebruikt voor de kerstversiering.

Uitwerking

Het patroon is makkelijk te volgen. Zelf dacht ik dat ik dit zo gehaakt had, maar het neemt toch meer tijd in beslag dan verwacht! Tijdens het haken van dit patroon heb ik ook een nieuwe steek geleerd: het dubbele stokje. Ik ben erg tevreden over het eindresultaat!
TIP! Je kunt in de takken van de kerstboom ook nog lampjes verwerken.

Beoordeling garen

Het resultaat met dit garen is erg mooi, het pluist namelijk niet. Wat ik wel jammer vond is dat je haaknaald makkelijk door het garen gaat, dus dat je maar een deel van de draad vastpakt, waardoor het makkelijk splijt.

Eindresultaat

Mijn eindresultaat! Net op tijd klaar voor kerst :-).

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter