#8 Knits and Knots by AME Square

16 april 2020

Het achtste ontwerp. Een simpel ontwerp. Dit vierkant is nog sneller af dan de vorige. Ik herkende het patroon direct, het is namelijk precies hetzelfde als mijn Granny Square omslagdoek. Binnen 1 uur had ik het eerste vierkant al klaar.

Ik zeg eerlijk: ik werd niet meteen enthousiast van dit patroon, puur omdat ik kort geleden een omslagdoek had gehaakt en het een erg simpele steek is. Wel ideaal voor beginners! Deze CAL biedt mij de mogelijkheid nieuwe steken te leren en dat is ook de reden waarom ik meedoe. (Ook omdat de deken het thema ‘reizen’ heeft natuurlijk!) Helaas kende ik deze steek al. Het verhaal achter dit vierkant is echter wel mooi. De ontwerpster Abigail haakte eerder een deken voor haar oma in het ziekenhuis. Tot op het laatste moment gebruikte zij deze deken. Het verhaal erachter maakt dit ontwerp bijzonder.

Een totaal overzicht van alle brei- en haakpatronen in deze CAL vind je hier: https://www.twoofwands.com/travelingafghans

Materialen

Zoals jullie inmiddels wel weten wordt deze CAL gesponsord door Lion Brand. Het originele ontwerp is in één kleur. Ik gebruik er 5. Pastelkleuren groen, grijs, roze, blauw en beige. Dit is niet het geadviseerde garen, maar Royal van Zeeman en ik haak met haaknaald 6. Van elke kleur heb ik vier bollen gekocht. Ik merk dat ik ongeveer 2,5 vierkantjes uit 1 bol garen haal. Gelukkig mag je garen bij Zeeman tot een jaar na aankoop nog retourneren.

Knits and Knots by AME #8

Dit patroon is ontworpen door Abigail Ellazar uit Albert, Canada. Oorspronkelijk geboren in Hawaii. De steek die Abigail gebruikt is de “Granny steek”, 3 stokjes in dezelfde steek, gevolgd door een losse. Makkelijk en goed te volgen. Na de eerste drie rondes heb je het patroon eigenlijk niet meer nodig… Wil je het patroon toch volgen? Je vindt hem hier.

Vertaling haaktermen

CH – Chain – Losse
DC – Double Crochet – Stokje
SLST – Slip Stitch – Halve Vaste

Eindresultaat

Zie hier het eindresultaat! Simpel, maar toch een leuk ontwerp 🙂

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter