Rainfall Cardigan – Little Golden Nook

24 februari 2021

Ja, ja.. er is weer een ontwerp van Little Golden Nook van mijn haaknaald gekomen. Dit keer de Rainfall Cardigan. Met de popcornsteek maak je een patroon en het lijkt net of er druppels regen naar beneden vallen. Of toen ik dit aan het haken was: sneeuw.

Eerder haakte ik al de Whole Dot of love jumper en Seedlings Trui van Little Golden. Hier kan ik nu deze aan toevoegen. Ik vind de ontwerpen van Sandra (Little Golden Nook) prachtig. En ik heb nog meer patronen van haar die ik nog niet gemaakt heb. Dus er volgen er ongetwijfeld nog meer!

Benodigdheden

Patroon Rainfall Cardigan, o.a. te koop via Love Crafts en Ravelry
Aran/DK garen – ik gebruikte 11 bollen Paintbox wool mix Aran in de kleur Pistachio (maar eigenlijk nog 1 bol nodig)
Haaknaald 4mm
Stopnaald
Steekmarkeerders
Kennis van Amerikaanse haaktermen

Uitwerking

Het patroon is duidelijk beschreven en goed te volgen. Na je laatste rij met popcorns ga je helemaal als een speer en ben je zo klaar met het haken van dit vest. Ik heb niets hoeven uithalen, het ging allemaal in één keer goed.
Let wel op! Als je het patroon aanschaft zijn er twee versies. Eén waar je na elke toer keert en één waar je bij toer 14 stopt met keren in verband met de zakken.

Voor de bevestiging van de mouwen heb ik eerst een instructievideo gekeken op de de IGTV van Little Golden Nook. IGTV is de YouTube van Instagram. Je moet hier een aparte app voor downloaden. Dit was erg nuttig, want ik heb nog nooit zo netjes mouwen aan een vest of trui gezet. Echt een aanrader om daar te kijken! Nu heb ik een hele mooie naad.

De boord van het vest heb ik wel anders gedaan, want ik kwam garen te kort (en eigenlijk vind ik het ook mooier zo). Ik heb het volgende gedaan:

Rij 1 – een rij vaste, ongeveer 240.
Rij 2 t/m 3 – halve stokjes. Aan het eind van de toer heb ik niet gekeerd.
R4 – afwerking met halve vaste.

Paintbox – Wool Mix Aran

Het Paintbox-garen heb ik besteld via LoveCrafts. Echt een geweldige site waar je veel garen kunt kopen dat Wolplein of Hobbydoos niet heeft. Helaas komt dit uit Londen en sinds Brexit moet je BTW en invoerrechten betalen. Dus het was de éérste en laatste keer dat ik hier garen heb besteld. Alhoewel… misschien duik ik nog wel eens in deze kwestie om uit te zoeken wanneer je invoerrechten betaalt en wanneer BTW of beide.

Want Paintbox is echt een heel mooi en zacht garen. Het is een mix van 50% wol en 50% acryl. Ik ben er fan van. Het enige nadeel is dat bij het wisselen naar een volgende bol het niet super goed knoopt (door de zacht- en gladheid van het garen). Maar dat zal bij katoen of 100% acryl minder aan de orde zijn. Daarnaast vind ik het eindresultaat erg mooi en het vest is heerlijk zacht! Ik ben erg blij met het eindresultaat.

Eindresultaat

Helaas moet je je kleding af en toe wassen, anders deed ik dit vest nooit meer uit! Het is mijn nieuwe favoriete kledingstuk.

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter