A Whole Dot of Love Jumper – Little Golden Nook

8 mei 2020

Wanneer je mij een beetje kent, weet je dat ik kleding met stippen en strepen ontzettend leuk vind. Ik word hier zo vrolijk van! Een popcornsteek vind je dan ook regelmatig terug in mijn haakcreaties. Toen ik op Pinterest de ‘A Whole Dot of Love Jumper‘ van Little Golden Nook tegenkwam wist ik meteen: deze moet ik maken!

Ik haakte al eerder een zomertop, een vest en een jurkje, maar nog niet eerder een trui. Iets nieuws om uit te proberen.. spannend! Ik kocht het Somen-garen van Hoooked en ik kon beginnen!

Benodigdheden

Patroon ‘Whole Dot of Love‘ jumper, o.a. te koop via Love Crafts en Ravelry
Hoooked Somen – ik gebruikte 12 bollen in de kleur ‘Olivia’ voor maat M
Haaknaald 4,5mm en 3,5mm
Stopnaald
Steekmarkeerders
Kennis van Amerikaanse haaktermen

Uitwerking

Het patroon is duidelijk beschreven en goed te volgen. Belangrijk is om goed te tellen. Want tussen elke rij met popcorn-steken, zitten 5 ‘normale’ rijen. Little Golden Nook/Sandra is ook bereid om vragen via Instagram en Facebook te beantwoorden. Ik vroeg mij namelijk af of de boord nog wat zou inkrimpen, want anders zou ik verdrinken in deze trui! Gelukkig bevestigde zij mijn vermoeden: de boord krimpt inderdaad.

Ik liep niet vast tijdens het haken, alleen later op de avond miste ik wel eens een steek 😉 en kon ik weer opnieuw beginnen. Dat is jammer! Belangrijkste tip: ben je moe en merk je dat je fouten gaat maken? Stop ermee voor die dag. Morgen weer een dag… 🙂 En in deze quarantaine-tijd zijn we toch erg vaak thuis, dus genoeg tijd om te haken!

Toen het voor- en achterpand klaar was, heb ik deze direct aan elkaar genaaid, om te kijken of de trui de gewenste lengte had. En dat had hij. Aansluitend heb ik direct de de boord bij de hals gemaakt. Je hebt overigens twee opties voor de boord bij de hals. Een bootnek of een brede halslijn. Ik heb gekozen voor de bootnek. Nadat deze boord ook klaar was, heb ik nog eens gepast en kon ik door met de mouwen.

Om de mouwen aan de trui te bevestigen heb ik eerst het midden van de mouwen bepaald en hier een steekmarkeerder geplaatst. Daarna heb ik de de trui ‘uitgeklapt’. Het middenpunt van de mouw heb aan de schoudernaad bevestigd. Vervolgens heb ik meerdere steekmarkeerders gebruikt om de mouw vast te maken aan de trui. Op deze manier wist ik precies waar ik de mouw moest vastzetten.

Nadat ik alle onderdelen klaar had en de trui in elkaar had gezet, heb ik de mouwen en onderkant van de trui nog omgehaakt met een toer vaste en een toer halve vaste. Zo vond ik de afwerking mooier. \

Hoooked – Somen

Het Somen garen van Hoooked is een mix van katoen en linnen, waardoor het garen ideaal te dragen is in de warmere maanden (nadat je er een kleidngstuk van hebt gemaakt natuurlijk!). Daarnaast vind ik het eindresultaat erg mooi en de trui is heerlijk zacht! Ik ben erg blij met het eindresultaat.

Wel had ik regelmatig lichte ‘ruzie’ met dit garen. De draden geraken makkelijk los van elkaar, waardoor je erg snel met je haaknaald in het garen steekt. Je went er aan, maar makkelijk was het niet. Het eindresultaat maakt alles goed!

Eindresultaat

Zie hier mijn versie van de ‘A Whole Dot of Love’ jumper. Dit is zeker niet het laatste ontwerp dat ik van Little Golden Nook ga maken!

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter