Queen Bee – CreaChick

30 juni 2019

Vorig jaar heeft CreaChick, in samenwerking met Haakvrouw, weer een pareltje ontworpen. Een jurkje met honinggraat patroon dit keer. Ik heb al eens eerder ontwerpen van CreaChick gehaakt, zoals het Stella-vest en de Mila-zomertop. Aan dit rijtje voeg ik nu de Queen Bee toe. Voorheen waren haar patronen gratis te downloaden. Dit patroon is te koop als complete kit (garen+patroon), super handig! Het patroon is niet los te koop.

Op Instagram zag ik een preview van dit jurkje en ik dacht meteen, die moet ik maken! Dit jurkje is het grootste haakproject dat ik tot nu toe gemaakt heb. Mijn doel was om de Queen Bee te dragen tijdens de bruiloft van mijn tante. Snel aan de slag dus! Het is me gelukt en ik heb veel complimentjes gekregen.

Benodigdheden

DIY kit van CreaChick en Haakvrouw; ik koos voor de kleur ‘Pea green’
Haaknaald 4 & 5
Overige materialen zitten in de kit.

Uitwerking

Ik wil beginnen met een belangrijke tip: wanneer je twijfelt over je maat, bestel de maat waarvan je denkt dat je die nodig hebt + 2 extra bollen. Ik had maat M besteld, mijn standaard kledingmaat. Bij dit patroon zat M echter veel te strak en ik was dus erg blij met mijn twee reserve bollen.

Wanneer je eenmaal begint met haken heb je het patroon zo door, want het is erg gemakkelijk te volgen en je hoeft niet veel na te denken. Tussendoor een keer je steken tellen is natuurlijk wel aan te raden. Houd je ook aan de ingelaste pasmomenten in het patroon (om te 10 rijen).

Tijdens het haken liep ik niet echt vast. Behalve toen ik de mouwen ging bevestigen. Dit heb ik een aantal keer opnieuw gedaan en heb ik de laatste toer ‘dubbelgevouwen’ door hem mee te nemen in de bevestiging. Anders waren het puntige pofmouwen geworden en ik vond dit echt niet mooi.
Handig! Als je vastloopt tijdens het haken heeft CreaChick een super handige ‘CreaChick Haakhulp groep‘ op Facebook. Hier kun je terecht met al je haakvragen.

Yarn & Colors Must Have

Yarn & Colors Must Have is een fijn en zacht garen van 100% katoen. Het splijt niet snel en haakt erg fijn. Wat ik heb gemerkt is dat het uithalen van je werk niet goed is voor het garen. Het gaat een beetje pluizen en wordt daardoor kwetsbaarder. Zo is bij mij tijdens het bevestigen van de mouw de draad afgebroken en dat was op dat moment écht niet handig.

Eindresultaat

Hier is mijn eindresultaat. Het is wel aan te raden om een onderjurkje aan te schaffen!

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

2 Reacties

 • Reageer
  Saakje
  23 april 2020 at 15:21

  Hoi Carola,

  Wat heb je een mooie jurk gehaakt! Ik heb wel belang bij het patroon, het garen heb ik al in mijn bezit. Zou je (tegen vergoeding) mij het patroon willen toesturen?

  Groetjes Saakje

  • Reageer
   Carola
   5 mei 2020 at 15:20

   Beste Saakje,

   Dank je wel voor het compliment! Hij is ook erg simpel te maken, als je het eenmaal doorhebt.
   Helaas kan ik je het patroon niet doorsturen. Ik ben namelijk geen eigenaar van het patroon. Dat zijn CreaChick en Haakvrouw.
   Daarom wil ik je graag doorverwijzen naar het complete haakpakket: https://webshop.haakvrouw.nl/product/creachick-queen-bee-jurk/.

   De jurk kun je natuurlijk dan alsnog met je eigen garen haken :-).

   Groeten,
   Creatief met Carola

Laat een bericht achter