Schaaltje Stippen – Workshop StipStijl

13 juni 2019

StipStijl is een merk dat de hobby stippen heeft groot gemaakt in Nederland. Nienke van der Zwan is eigenaresse van het bedrijf en gaat het hele land door om workshops te geven. Haar boek ‘Stippen. Het boek.’ had ik voor deze workshop al regelmatig in mijn handen gehad en iedere keer dacht ‘dit is te moeilijk’. Na het volgen van de workshop bij Wolplein was ik verkocht.

De workshop is trouwens een echte aanrader! Nienke doet dit erg leuk en is er echt om tips te geven en te helpen. Ook vind ik dat ze grappige opmerkingen maakt, die bij het stippen horen. Bijv. ‘Stop het wattenstokje in je mond, om vervolgens met je speeksel de verf te verwijderen. Kijk zo makkelijk gaat het, goede spuug heb ik hiervoor’. Heel erg grappig. Ze komt in heel Nederland dus er is vast een workshop in de buurt :-).

Benodigdheden

Boek ‘Stippen, het boek
Stipstokjes
Porseleinverf (ik gebruik dezelfde al Nienke)
Sjablonen
Oven

Uitwerking

Wanneer je begint reinig je het keramiek eerst met alcohol. Vervolgens plak je het eerste sjabloon op je keramiek. Begin altijd met de grootste cirkel! Als je van klein naar groot werkt komt de verf op je sjabloon en blijven je stippen niet staan.

Je kunt een patroon uit het boek namaken, hier staat echt super goede uitleg in. Tijdens de workshop heb ik mijn eigen ding gedaan. De kleurnummers van de verf of de maten van de stippen heb ik helaas niet onthouden.

Nadat de verf 24 uur heeft gedroogd, kun je het porselein bakken op 150 graden in de oven. Belangrijk is om je keramiek al in de oven te plaatsen tijdens het opwarmen. Zet je je keramiek pas in de oven wanneer hij op temperatuur is verbrand de verf en dat is zonde!

Eindresultaat

Ik laat hieronder het proces zien en dan zie je dat het steeds mooier wordt. Bij de verdiepingsstippen krijg je echt het gevoel dat je kunst aan het maken bent!

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter