Spaans Schaaltje Stippen

16 augustus 2019

De Stipstijl-workshop die ik volgde bij Wolplein smaakte naar meer. Ik heb porseleinverf, stipstokjes, het boek, mengpalet en mengstokjes besteld. Een deel van deze materialen zat in het WinterTwist pakket dat ik bestelde bij Stipstijl.

Na een aantal uur stippen, was dit het eindresultaat. Alleen de binnenkant stippen vind ik een beetje saai, ik heb daarom ook de buitenkant gestipt. Ik krijg er een Spaans gevoel bij en denk weer aan onze toffe citytrip naar Barcelona, vandaar de naam: Spaans Schaaltje.

Benodigdheden

Stipstokjes
Amsterdam porseleinverf kleur 388 (helderrood), 288 (heldergeel dekkend), 388 gemengd met 126 (wit dekkend)|
Schaaltje (Dille & Kamille)
Sjablonen
Oven

Uitwerking

Wanneer je begint reinig je het keramiek eerst met alcohol. Vervolgens plak je het eerste sjabloon op je keramiek. Begin altijd met de grootste cirkel! Als je van klein naar groot werkt komt de verf op je sjabloon en blijven je stippen niet staan.

Ik ben begonnen met sjabloon 50mm met kleur 388 (helderrood) met stipmaat 5, daarna ben ik kleinere cirkels gaan stippen en verdiepingsstippen gaan maken.

Nadat de verf 24 uur heeft gedroogd, kun je het porselein bakken op 150 graden in de oven. Belangrijk is om je keramiek al in de oven te plaatsen tijdens het opwarmen. Zet je je keramiek pas in de oven wanneer hij op temperatuur is verbrand de verf en dat is zonde!

Eindresultaat

Zie hieronder het proces van Spaanse schaaltje.

Patroonuitwerking

Het is niet de bedoeling dat dit patroon wordt gereproduceerd en gebruikt wordt voor commerciële doeleinden. Wil je mijn patroon commercieel inzetten? Neem dan vooral contact met me op. Ik sta altijd open voor een samenwerking!

Delen jullie het eindresultaat met mij via social media? Op Instagram en Facebook kun je @creatiefmetcarola en #spaansschaaltje gebruiken en dan zie ik vanzelf al jullie mooie eindresultaten voorbijkomen!

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter