Vaas a la Delfts Blauw – Creëer zelf een meesterwerk!

26 juli 2022

Elke week koop ik mooie snijbloemen en elke week zet ik ze in dezelfde vaas. Soms wil ik afwisseling in mijn vazen, want elke week dezelfde is ook maar saai. Wat doe je dan? Dan ga je op zoek naar een nieuwe vaas.

Ik wilde iets bijzonders en ik kwam bij Delfts blauw uit. Een merk waar wij Nederlanders trots op zijn! Aan die trots hangt ook een prijskaartje en dat kan niet iedere portemonnee betalen.. Gelukkig kun je ook blanco Delfts blauwe vazen kopen. Deze kun je vervolgens nog zelf vol stippen. Dat is precies wat ik heb gedaan. Ik heb mijn eigen Delfts blauwe vaas gestipt. Dit is écht mijn meesterwerk. Ook maken? Lees snel verder!

Benodigheden

Uitwerking

Je hebt die toffe vaas gekocht, wat leuk! Zoals je ziet heb ik een tweetal patronen van Stipstijl gebruikt. ‘Inner circle’ heb ik alle vier de zijden op het grote oppervlak boven de voet gestipt. Van het patroon ‘Dots of Hope’ heb ik het grote cirkel patroon gebruikt. Dit patroon stipte ik op het tweede onderdeel van de vaas. Als toevoeging heb ik een aantal verdiepingsstippen gezet. De bovenste cirkels zijn eigen ontwerpen. Deze stipte ik als volgt:

Klik hier voor een vergroting.

Om de tuit bovenop de vaas op een tulp te laten lijken heb ik de kleine druppel stipstickers gebruikt.

Klik hier voor een vergroting

Op de voet heb ik op de hoeken de kleine druppel stipstickers gebruikt en in het midden van de voet de grote. Je kunt er ook voor kiezen om de voet blanco te laten. Je vult hem dan ook niet op.

De rand op de voet heb ik als volgt gestipt: ik gebruikte stokje 6 tot de zijde vol was. Vervolgens heb ik bovenaan met stokje 2,5 en onderaan met stokje 1,5 verbindingsstippen gezet.

Klik hier voor de vergroting.

Opvullen


Je kunt er voor kiezen om, zoals ik, de vaas volledig op te vullen. Voor de topper heb ik stokje 2 gebruikt voor de grote stippen en 0,5 voor de mini stipjes. Het middelste stuk heb ik opgevuld met stokjes 2,5 en 1,0. Het onderste stuk heb ik opgevuld met 3 en 1,5.

Mijn Delfts blauwe meesterwerk!

Deze blogpost bevat affiliate links. Wanneer je een aankoop doet via één van deze links, ontvang ik een kleine commissie. Het is een eenvoudige manier om zonder extra kosten dit blog te steunen.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter