Espressokopje met schoteltje – Dots with love

17 januari 2020

Een enthousiast stipster, dat is wat ik ben. Inmiddels heb ik al diverse theetipjes, schaaltjes en een taartplateau gemaakt. Laatst maakte ik een espressosetje en omdat ik dit setje zo eenzaam vind heb ik een tweede gemaakt voor manlief.

Speciaal voor mijn man heb ik bij Dille & Kamille twee espressokopjes met schoteltjes gekocht. Hieronder lees je de uitwerking van Espressoset 2. Hiervoor heb ik een nieuwe kleur gebruikt: koper. Spannend ook, want je weet niet of deze mooi opdroogt. Wel dus :-).

Benodigdheden

1 espressokopje en schoteltje van Dille&Kamille
Amsterdam porseleinverf kleur 375, 437, 746 en 690
Washi tape
Sjablonen
Oven

Uitwerking

Wanneer je begint reinig je het keramiek eerst met alcohol. Vervolgens plak je het eerste sjabloon op je keramiek. Ik gebruikte sjabloon 30mm voor de grote cirkels op het kopje. Begin altijd met de grootste cirkel! Als je van klein naar groot werkt komt de verf op je sjabloon en blijven je stippen niet staan. Voor het hartje heb ik uit papier een hartjesvorm geknipt en met stokje 0,5 de contour overgenomen. Vervolgens heb ik willekeurige stippen gezet om het hartje op te vullen. Op het bordje/schoteltje heb ik geen sjabloon gebruikt, hier staat namelijk al een mooie cirkel op. Ook voor het bordje heb ik een hartje uit papier geknipt.

Met cirkels ben ik gewoon begonnen. Met stokje 4 heb ik langs de sjabloon de eerste cirkel gemaakt op het kopje en met stokje 0,5 heb ik een middenstip gemaakt. Vervolgens heb ik met stokje 6 de middenstip vergroot. Daarna ben ik met stokjes 4 en 3 rondom de middenstip weer naar buiten gaan werken etc. Heel simpel!

Eindresultaat

Zie hieronder het eindresultaat van de espressoset ‘Dots with love’.

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

Geen reacties.

    Laat een bericht achter