Theetipje in Paasstijl

9 april 2020

Het is bijna Pasen en een tijdje geleden stipte ik een theetipje. Toen deze klaar was, dacht ik: deze is perfect voor Pasen! Ik vind de kleurencombinatie erg mooi en ik word er helemaal vrolijk van.

Speciaal voor jullie heb ik een cadeautje: ik heb het patroon uitgewerkt, zodat ook jij dit kan maken tijdens het Paasweekend! Veel plezier en ik zie jullie resultaten graag tegemoet op Facebook of Instagram met de hashtag #creatiefmetcarola. Je mag me ook altijd taggen @creatiefmetcarola.

Benodigdheden

1 theetipje van Dille&Kamille
Amsterdam porseleinverf kleur 262 (goudgeel dekkend), 685 (turkoois dekkend) en 341 (fuchsia dekkend)
Washi tape
Sjablonen 55mm & 35mm

Uitwerking

Wanneer je begint reinig je het keramiek eerst met alcohol. Vervolgens plak je het eerste sjabloon op je keramiek. Ik gebruikte sjabloon 55 mm voor de grote cirkel en sjabloon 35 mm voor de kleine. Begin altijd met de grootste cirkel! Als je van klein naar groot werkt komt de verf op je sjabloon en blijven je stippen niet staan. Hieronder vind je het patroon voor dit leuke Paas-theetipje.

Patroon

Speciaal voor jullie heb ik het patroon uitgewerkt, zodat jullie komend Paasweekend ook aan de slag kunnen. Alleen of gezellig met je gezin. Kies vooral je eigen vrolijke kleurencombinatie, maar voel je vrij om die van mij te gebruiken. Delen jullie het eindresultaat met mij via social media? Op Instagram en Facebook kun je @creatiefmetcarola gebruiken en dan zie ik vanzelf al jullie mooie eindresultaten voorbij komen!

Het is niet de bedoeling dat dit patroon wordt gereproduceerd en gebruikt wordt voor commerciële doeleinden. Wil je mijn patroon commercieel inzetten? Neem dan vooral contact met me op. Ik sta altijd open voor een samenwerking!

Om de stokjesgrootte aan te geven staat aan de rechterkant een legenda. Iedere kleur is gekoppeld aan een stokjesformaat.

Patroon Espresso bordje Klik hier voor een vergroting.
De grijze cirkels in het patroon geven de rand van het theetipje aan.

Handig weetje


Bij stippen werk je met lagen. Je begint met de onderste en zo werk je naar boven toe. De stip die onderop lijkt te liggen, daar begin je mee. Vervolgens zet je daar de tweede op en uiteindelijk een derde of vierde.

Eindresultaat

Zie hieronder het proces en eindresultaat van het Paastheetipje.

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter