#7 Knits ’n Knots Square

7 april 2020

Het zevende ontwerp in de Traveling Afghan-CAL alweer! Zo moeizaam als project trui gaat, zo snel heb je dit vierkantje af! Het is echt een HEERLIJK ontwerp, een hele mooie steek. Dit ontwerp komt uit Canada. Winnipeg, Alberta om precies te zijn en het is ontworpen door Janine van Knits ’n Knots.

Een totaal overzicht van alle brei- en haakpatronen in deze CAL vind je hier: https://www.twoofwands.com/travelingafghans

Materialen

Zoals jullie inmiddels wel weten wordt deze CAL gesponsord door Lion Brand. Het originele ontwerp is in één kleur. Ik gebruik er 5. Pastelkleuren groen, grijs, roze, blauw en beige. Dit is niet het geadviseerde garen, maar Royal van Zeeman en ik haak met haaknaald 6. Van elke kleur heb ik vier bollen gekocht. Ik merk dat ik ongeveer 2,5 vierkantjes uit 1 bol garen haal. Gelukkig mag je garen bij Zeeman tot een jaar na aankoop nog retourneren.

Knits ’n Knots #7

Dit patroon is ontworpen door Janine Myska uit Albert, Canada. Een plek waar ik deze zomer naartoe ga! Ook al is reizen nu niet verstandig, dromen mag altijd. Ik kijk uit naar deze vakantie, aangezien de vakantie in april door Corona niet doorgaat. Voor nu adviseer ik iedereen dan ook: blijf binnen en ga lekker haken (of stippen)! Of iets anders creatiefs, genoeg te vinden hier op mijn blog :-).

De steek die Janine gebruikt heet de ‘Griddle Stitch’, oftewel de ‘Cobble steek’. Het is een simpele steek met een super mooi eindresultaat. Wat wel belangrijk is om het werk aan het eind van een toer letterlijk om te draaien. Anders krijg je het mooie effect niet. Het patroon is gratis te vinden op het blog van Janine, namelijk hier.

Vertaling haaktermen

CH – Chain – Losse
DC – Double Crochet – Stokje
SC – Single Crochet – Vaste
ST(s) – Stitch(es) – Steken
Rep – Repeat – Herhalen

Eindresultaat

Zie hier het eindresultaat. Ik ben echt verliefd geworden op deze steek. Knits n’ Knots heeft ook een trui ontworpen met deze steek. Het gaat me niet verbazen als ik die binnenkort ook maak.

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter