Secret Paths Sjaal – Mijo Crochet

31 mei 2019

Een tijdje geleden kocht ik mijn eerste Scheepjes Whirl. Gewoon, omdat dit garen al een kunstwerk op zich is. De kleur Tasty Nom Nom is ontzettend mooi! Het kleurverloop van bordeauxrood/paars naar lichtpaars naar donker paars is echt prachtig. Ik was op slag verliefd.. voor zover dat kan op een bol wol ;-).

Het garen was in huis, maar ik had nog geen patroon.. Typte bij Pinterest in de zoekbalk ‘Tasty Nom Nom whirl’ en je krijgt direct resultaat. Wel wist ik dat dit een omslagdoek ging worden.. ik wist alleen nog niet hoe die eruit kwam te zien. De ‘Secret Paths‘ shawl van Mijo Crochet was één van de resultaten en toen dacht ik: deze sjaal ga ik maken!

Benodigdheden

Patroon van Mijo Crochet
1 bol whirl naar keuze van Scheepjes. Ik gebruikte Tasty Nom Nom
Haaknaald 3,5

Uitwerking

Ik heb het volledige patroon gevolgd, ook het aantal herhalingen van toer 5 t/m 18. Ik vond de rand niet goed tot zijn recht komen. In de derde herhaling ben ik bij rij 16 (de popcorn toer) gestopt. Nadat ik de rand, volgens het patroon, af had, heb ik nog een rij vasten gehaakt.

De rand vond ik maar kaal, daarom heb ik besloten om hier een ‘froezel’ rand van te maken. Van het resterende garen heb ik draadjes van ongeveer 7 centimeter geknipt. Vervolgens heb ik met een smrynanaald 3 draadjes per steek vastgemaakt. Ik heb niet in elke vaste een flosje gemaakt. In de punt heb ik er 3 naast elkaar vastgemaakt, vanuit daar heb ik steeds één steek overgeslagen. Dus: Flosje – lege steek – flosje – lege steek etc.

Doordat je veel verschillende steken in deze sjaal toepast is de sjaal erg leuk om te maken! Voor mij waren de popcorn- en de puff steek nieuw. De popcorn steek komt naar mijn idee niet helemaal goed naar voren, omdat hij er niet uit ‘popt’. Ik denk dat dit komt doordat ik geen vaste heb gehaakt in deze toer, maar stokjes.

De Scheepjes Whirl

Ik ben echt verliefd geworden op dit garen! Het is heerlijk zacht en splijt niet. Kijk wel uit met uithalen van je haakwerk, hier is het garen iets te fragiel voor.

Het is net toveren..
Wanneer je aan het haken bent en hoe verder je bol op raakt hoe meer het kleurverloop zichtbaar wordt. Het is een soort magie en je wilt maar doorgaan, omdat je zo benieuwd bent naar de volgende kleur. Kortom: het is feestje om met dit garen te haken.

Mijn versie van de Secret Paths Shawl

Ik vind het kleurverloop erg mooi geworden. De sjaal draagt erg fijn en voel zacht aan op je huid.

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter