Olifantje Ollie

13 december 2019

Eerder dit jaar heb ik bij Hoooked het patroon gekocht van dit schattige olifantje. Ik noem hem Ollie :-). Je kunt ook een complete haakkit kopen. Zelf had ik nog geschikt garen, waardoor ik dat niet nodig had. Toen mijn collega met zwangerschapsverlof ging werd het tijd om het patroon van Ollie er bij te pakken en aan de slag te gaan!

Benodigdheden:

1 bol Eco Barbante van Hoooked. Ik gebruikte mint en een restje Gris.
Het patroon

Helaas is het patroon niet meer los te koop, dan kun je het beste deze kit kopen.

Uitwerking

Het patroon is makkelijk te volgen. Doordat ik eerder Giraffe Ziggy en Ezel Joe maakte waren de poten nu makkelijk aan elkaar te haken. Oefening baart kunst ;-). In principe heb ik het patroon gewoon gevolgd, alleen wilde ik de poten en oren accentueren met grijs.
Bij de poten heb ik de eerste aantal toeren (totdat je omhoog gaat werken) met grijs gehaakte en vervolgens de mintkleur aangehaakt. Bij de oren heb ik de eerste toer in één kleur gedaan, daarna heb ik het aantal steken door twee gedeeld om iedere toer de helft van het aantal steken in mint en de andere helft in grijs. Hierdoor had ik wel veel draden aan de achterkant, maar omdat je het oor vast naait zie je die niet meer na het afwerken.

Eco Barbante

Het Eco Barbante garen van Hoooked is het type draad waar je even aan moet wennen. Inmiddels heb ik al vaker met dit garen gewerkt en ik heb het idee dat de kwaliteit anders is vergeleken met een aantal jaar geleden. Het splijt sneller.

Eindresultaat

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

Resultaten kun je delen met de hashtag #creatiefmetcarola of door me te taggen @creatiefmetcarola. Ik ben benieuwd naar jullie varianten!

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter