Lion Brand Granny Square deken

26 oktober 2020

Afgelopen zomer was ik op vakantie in Oostenrijk. Geen rondreis dit keer, maar vanuit één plek uitstapjes maken. Ideaal om ’s avonds lekker een haakproject te starten. Maar ik wilde niet teveel materialen meenemen. Het antwoord hierop zijn: cakes! Cakes zijn garen met minimaal 500 meter garen met een mooi kleurverloop. Met twee cakes wilde ik een deken gaan haken.

Granny Square deken

Een tijd geleden kocht ik twee bollen Lion Brand Mandala cakes in de kleur Warlock. Ik had dit kleurverloop gespot in een sjaal, maar die heb ik al zo veel. Dus toen dacht ik: ik ga een deken haken voor in de auto. Mijn man houdt van koude lucht tijdens het autorijden met als resultaat: een bevroren Carola.

Ik heb gekozen voor een makkelijke steek: de granny steek. Ideaal voor op vakantie, haaknaald en garen pakken en je kunt beginnen. Na 1 á 2 toeren heb je deze steek door. Zo makkelijk is deze steek. Ook maken? Hieronder heb ik het patroon voor je uitgewerkt.

Benodigdheden

2 bollen Lion Brand Mandala garen, 537 meter
Haaknaald 4mm
Steekmarkeerder
Schaar
Stopnaald

Gebruikte steken

Losse
Halve vaste
Vaste
Stokjes

Patroon

Toer 1 – Maak een magische ring, 3 losse (dit telt als 1 stokje), 2 stokjes, 2 losse, 3 stokjes, 2 losse, 3 stokjes, 2 losse, 3 stokjes. Halve vaste in het eerste stokje van deze toer. Je hebt nu 4 clusters van 3 stokjes.
Toer 2 – 1 losse, 1 halve vaste, 3 losse, 2 stokjes in de losse ruimte van toer 1, 1 losse, 3 stokjes in dezelfde open ruimte, 2 losse, *3 stokjes in de open ruimte, 1 losse, 3 stokjes in dezelfde open ruimte, 2 losse*. Herhaal totdat je 8 clusters hebt. Halve vaste in het eerste stokje van deze toer.
Toer 3 – tot garen op is: In elke hoek maak je twee clusters met daar tussenin 1 losse. In de overige open ruimtes maak je 1 cluster. Iedere toer meerder je met vier clusters. Soms hoef je de toer niet te beginnen met 1 losse en een halve vaste, maar kun je direct beginnen met 3 losse. Schat zelf in of dit nodig is of niet.

Rand
De laatste toer is een rand met vaste. Op elk stokje maak je een vaste en in elke open ruimte 2. In de hoeken maak je 3 vaste.

Het is niet de bedoeling dat dit patroon wordt gereproduceerd en gebruikt wordt voor commerciële doeleinden. Wil je mijn patroon commercieel inzetten? Neem dan vooral contact met me op. Ik sta altijd open voor een samenwerking!

Resultaat

Follow me!
Facebook, InstagramPinterest & YouTube!

Resultaten kun je delen met de hashtag #creatiefmetcarola of door me te taggen @creatiefmetcarola. Ik ben benieuwd naar jullie varianten!

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter