Kersthangers haken

3 januari 2020

Dit jaar had ik het ambitieuze plan om twee weken voor kerst nog 5 kersthangers te haken. Gemiddeld zijn deze hangers 20cm groot, dus het zijn geen ienieminie projecten. De hangers waren te groot voor onze kerstboom, dus ik heb iets er iets anders mee gedaan. Het is me niet gelukt om de kersthangers voor kerst af te krijgen, maar dat wil niet zeggen dat ik deze inspiratie niet kan delen.

Patronen heb ik gekocht via Wolplein. Ontworpen door verschillende ontwerpers. Ik heb de vier leukste uitgekozen en uitgerekend hoe veel garen ik hier voor nodig had. Na mijn garen bestelling heb ik besloten om ook nog het vogeltje te haken. Hiervoor heb ik een restje gebruikt en zwarte kralen als oogjes.

Benodigdheden

Kerstkrans (ik kocht de mijne na kerst bij Intratuin)
Patroon Kersthertje
Patroon Rudolph
Patroon Ijsbeer met vlaggetjes
Patroon Ijsbeer op een zuurstok
Patroon Vogeltje
Haaknaald 3mm en 2,5mm
2x veiligheidsoogjes 8mm
1x metalen ring 15cm
Eventueel PomPom-maker

Wanneer je het garen op het patroon volgt, hou je echt heel veel garen over. Ik heb met de volgende hoeveelheid alle vijf de patronen kunnen maken:
3x Yarn en Colors Must-Have Cream
1x Yarn en Colors Must-Have Black
1x Yarn en Colors Must-Have Taupe
1x Yarn en Colors Must-Have Cardinal
1x Yarn en Colors Must-Have White
1x Yarn en Colors Must-Have Amazon
1x Yarn en Colors Must-Have mini Mustard
1x ByClaire Sparkle Silver Moonlight
1x ByClaire Sparkle Summertime Green
1x ByClaire Sparkle Christmas Red
1x Durable Glam Ocher

Uitwerking

De patronen zijn makkelijk te volgen. Wat ik opvallend vond is dat in het patroon verwezen wordt naar uitleg en dat deze vervolgens ontbreekt. (Bijvoorbeeld bij de zuurstok en hoe je hier een bocht in krijgt.)
Verder heb ik alle patronen precies gevolgd, behalve het vogeltje. Omdat ik dit patroon later heb aangeschaft, heb ik gekozen om dit vogeltje te haken met Yarn & Colors Cardinal, het snaveltje met ByClaire Sparkle Snowflake (restje dat ik nog had) en de muts met ByClaire Sparkle Silver Moonlight en Snowflake te haken.

Nadat alle amigurumi figuurtjes gehaakt waren, heb ik deze in een kerstkrans gehangen. Wat kerstlampjes er bij en klaar! Je hebt een leuke nieuwe kerstversiering gemaakt!

Beoordeling garen

Het resultaat met dit garen is erg mooi, het pluist namelijk niet. Doordat je met een kleine haaknaald haakt is het resultaat ook erg mooi. Yarn en Colors is echt een aanrader! Het garen met glitter is wat stroever, waardoor het minder makkelijk haakt. Maar het hertje is wel erg mooi.

Eindresultaat

Mijn eindresultaat! Ik ben hier erg blij mee!

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter