Espressokopje met schoteltje – mooi groen is niet lelijk

6 december 2019

Sinds de workshop van StipStijl ben ik een enthousiast stipster geworden. Maar op een gegeven moment heb je genoeg theetipjes, schaaltjes en 1 taartplateau is ook genoeg. So what’s the next project?

Mijn man houdt van een espresso op zijn tijd. Nu gebruikt hij daar altijd een grote mok voor… oftewel: nieuw project gevonden! Bij Dille & Kamille kocht ik twee espressokopjes met schoteltjes en ik kon aan de slag! Hieronder lees je de uitwerking van Espressoset 1. Ik heb bewust voor groen gekozen, want dat is de lievelingskleur van mijn man.

Benodigdheden

1 espressokopje en schoteltje van Dille&Kamille
Amsterdam porseleinverf kleur 527, 529, 686 en 690
Washi tape
Sjablonen
Oven

Uitwerking

Wanneer je begint reinig je het keramiek eerst met alcohol. Vervolgens plak je het eerste sjabloon op je keramiek. Ik gebruikte sjabloon 45mm voor de grote cirkels op het kopje. Begin altijd met de grootste cirkel! Als je van klein naar groot werkt komt de verf op je sjabloon en blijven je stippen niet staan. Op het bordje/schoteltje heb ik geen sjabloon gebruikt, hier staat namelijk al een mooie cirkel op.

Hieronder vind je het patroon voor de cirkels op het kopje en het bordje. Alle overige stippen (die niet op het patroon staan) heb ik random gezet. Wel heb ik groen als hoofdkleur gebruikt. Om extra contrast te creëren heb ik met donker blauw met stokje 0,5 subtiele stippen tussendoor gezet.

Patroon

Hier vind je de uitwerking van het patroon. Je kunt mijn kleuren combinatie gebruiken, maar zelf een kleurencombi kiezen is ook leuk! Delen jullie het eindresultaat met mij via social media? Op Instagram en Facebook kun je @creatiefmetcarola gebruiken en dan zie ik vanzelf al jullie mooie eindresultaten voorbij komen!

Bij stippen werk je met lagen. Je begint met de onderste en zo werk je naar boven toe. De stip die onderop lijkt te liggen, daar begin je mee. Vervolgens zet je daar de tweede op en uiteindelijk een derde of vierde.

Om de stokjesgrootte aan te geven staat in het midden een legenda. Iedere kleur is gekoppeld aan een stokjesformaat.

Patroon Espressokopje Klik hier voor een vergroting.
Patroon Espresso bordje Klik hier voor een vergroting.

Het is niet de bedoeling dat dit patroon wordt gereproduceerd en gebruikt wordt voor commerciële doeleinden. Wil je mijn patroon commercieel inzetten? Neem dan vooral contact met me op. Ik sta altijd open voor een samenwerking!

Eindresultaat

Zie hieronder het proces en eindresultaat van de espressoset ‘Mooi groen is niet lelijk’.

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter