Vaas ‘Happy Summer’

13 september 2019

Weer kan ik iets van mijn hobby bucketlist afstrepen. Sinds ik begonnen ben met stippen stond hier namelijk een vaas op. Nu was manlief een dag weg met zijn vrienden, een goed moment om mijn stipspullen weer tevoorschijn te toveren.

Ik kocht een vaas bij Casa en heb gekozen voor een aantal zomerse kleurtjes. Wat ik bij deze vaas heb gemerkt is dat het een uitdaging is om niet continu met je arm of vingers de stippen te raken. Daarnaast is het een bol voorwerp, dus de kans op stippen met een druip druppel is erg groot.

Benodigdheden

Stipstokjes
Amsterdam porseleinverf kleur 341 (fuchsia dekkend), 126 (wit dekkend), 685 (Turkoois dekkend). Daarnaast heb ik een geeltint, roze en turkoois gemengd met wit voor mooie frisse zomerkleuren.
Vaas (CASA)
Washi tape
Sjablonen
Oven

Uitwerking

Wanneer je begint reinig je het keramiek eerst met alcohol. Vervolgens plak je het eerste sjabloon op je keramiek. Ik gebruikte sjabloon 75mm voor de grote cirkel en 45mm voor de kleine. Beide cirkels maak je twee keer op de vaas. Begin altijd met de grootste cirkel! Als je van klein naar groot werkt komt de verf op je sjabloon en blijven je stippen niet staan.

Toen ben ik op gevoel stippen gaan zetten. Ik wilde veel details, maar ik wilde er ook geen bonte kermis van maken. Tijdens mijn workshop van StipStijl heeft Nienke een aantal keer gezegd: hoe meer stippen je zet, hoe rustiger het geheel wordt. Dit betekent wel dat je bijna geen witruimte meer hebt en dat je lang bezig bent met je creatie.

Nadat de verf 24 uur heeft gedroogd, kun je het porselein bakken op 150 graden in de oven. Belangrijk is om je keramiek al in de oven te plaatsen tijdens het opwarmen. Zet je je keramiek pas in de oven wanneer hij op temperatuur is verbrand de verf en dat is zonde!

Patroon

Zie hier het patroon. Je werkt van achteren naar voor. De stip die onderop lijkt te liggen, daar begin je mee. Vervolgens zet je daar de tweede op en uiteindelijk de derde of vierde.

Om de stokjesgrootte aan te geven staat in het midden een legenda. Iedere kleur is gekoppeld aan een stokjesformaat.

Het is niet de bedoeling dat dit patroon wordt gereproduceerd en gebruikt wordt voor commerciële doeleinden. Wil je mijn patroon commercieel inzetten? Neem dan vooral contact met me op. Ik sta altijd open voor een samenwerking!

Eindresultaat

Zie hieronder het proces en eindresultaat van de ‘Happy Summer’ vaas.

Veel stipplezier! En deel je je eindresultaat met me? @creatiefmetcarola of #happysummervaas. Ik ben benieuwd naar jullie resultaten!

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter