Gatenplant bord (voor aan de muur)

27 juni 2020

Toen ik ging trouwen hadden wij bladeren van een gatenplant op onze trouwkaart gezet. Tijdens onze huwelijksreis zagen we deze plant in het wild. Nu staat zo’n plant uiteraard ook in onze woonkamer. Je kunt wel zeggen dat wij, door onze trouwdag, van deze plant zijn gaan houden. Tijd om ze te gaan stippen!

Benodigdheden

1x wandbord 20 CM
2x wandbord 15 cm (deze zijn uit het assortiment bij HEMA)
Afbeelding Monstera bladeren geprint, ik gebruikte deze.
5 kleuren porseleinverf
Washi tape
Sjabloon 100 mm
Stipstokjes

Uitwerking

Ik ben begonnen met het opmeten van de bordjes. In InDesign heb ik cirkels gemaakt in dezelfde afmeting. Hier heb ik vervolgens de bladerenafbeelding ingeplakt en deze aangepast totdat ze het juiste formaat hadden. Het is niet erg wanneer de afbeelding vervaagd. Print de bladeren uit en knip ze vervolgens uit.

Nadat ik de bladeren had uitgeknipt en het keramiek gereinigd met alcohol heb ik de blaadjes op de bordjes geplakt met Washitape. Daaroverheen heb ik de sjablonen geplakt (100 mm voor de kleine en 160 mm voor de grote. Met een passer heb ik zelf een cirkel op papier gemaakt.) Met stokje 5 heb ik stippen rondom het sjabloon gezet, tot deze te groot werden voor de hoeken. Toen ben ik overgestapt op stokje 3 (3 stippen aan elke kant) en vervolgens nog 4 stippen met stokje 2. Haal het sjabloon voorzichtig weg.

Vervolgens pak je stokje 0,5 en ga je de contouren van de bladeren stippen. Je doet dit door langs de rand van het papieren blad te stippen. Nadat je dit bij alle 3 de bladeren hebt gedaan, pak je stokje 4. Nu ga je weer stippen zetten boven de halve cirkel. Hiermee vul je muur bord. Wanneer stokje 4 te groot is, zet je weer 3 stippen met stokje 2 aan beide kanten. Vervolgens nog eens 4 stippen met stokje 1. Wanneer je de verhoogde rand wilt opvullen kun je hier ook nog stippen op zetten. Blanco laten kan natuurlijk ook. Ik gebruikte stokje 3 bij het ronde muurbord, met bovenin stokje 2 en onderin stokje 1. Bij de gevormde muurborden gebruikte ik stokje 1, 2, 4, 2, 1 en in de kleine hoeken stokje 4. Op stokje 4 heb ik met 2 een verdiepingstip onderaan de stip geplaatst en met stokje 1 drie erboven.

Nu ga je de bladeren opvullen. De grootste stip is maat 4. Deze heb ik random gestipt, totdat ik tevreden was. Omdat ik de rand met een donkere kleur heb gedaan, heb ik deze kleur ook in de opvulling gebruikt met stokje 0,5.

Nadat de verf minimaal 24 uur heeft gedroogd, kun je het afbakken. Plaats het keramiek in de oven en verwarm deze voor op 145 graden (met je keramiek er in). Wanneer de oven voorverwarmd is bak je het keramiek 45 minuten. Laat het keramiek afkoelen in de oven .

Het is niet de bedoeling dat dit patroon wordt gereproduceerd en gebruikt wordt voor commerciële doeleinden. Wil je mijn patroon commercieel inzetten? Neem dan vooral contact met me op. Ik sta altijd open voor een samenwerking!

Resultaat / Result

Follow me!
Facebook, InstagramPinterest & YouTube!

Resultaten kun je delen met de hashtag #creatiefmetcarola of door me te taggen @creatiefmetcarola. Ik ben benieuwd naar jullie varianten!

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter