Taartplateau ‘Stippen en Strepen’

30 augustus 2019

Dat ik enthousiast ben over mijn nieuwe hobby ‘Stippen’ is inmiddels wel duidelijk. Nu ik een aantal ‘veilige’ projecten heb gemaakt, wilde ik eens wat nieuws proberen.

Ik kocht een taartplateau bij Dille&Kamille, koos wat kleurtjes uit en ging aan de slag. Voordat ik stippen ging zetten heb ik met washi tape strepen afgeplakt. Deze wilde ik later één kleur maken, zonder stippen. Erg spannend vond ik het en het ging ook niet zonder problemen.

Benodigdheden

Stipstokjes
Amsterdam porseleinverf kleur 376 (purper), 529 (mediteraan blauw), 527 (hemelsblauw), 341 (fuchsia dekkend), 746 (zwart dekkend) en 807 (zilver dekkend).
Taartplateau (Dille & Kamille)
Washi tape
Sjablonen
Oven

Uitwerking

Wanneer je begint reinig je het keramiek eerst met alcohol. Ik begon met het afplakken van de strepen met washitape. Vervolgens plak je het eerste sjabloon op je keramiek. Begin altijd met de grootste cirkel! Als je van klein naar groot werkt komt de verf op je sjabloon en blijven je stippen niet staan.

Toen mijn plateau was afgeplakt ben ik begonnen met een stippatroon maken. Hiervoor gebruikte ik sjablonen van 65mm, 25mm en 15mm. De stipgrootte varieerde. Het meeste heb ik maten 4,6 en 8 gebruikt. Toen de stippen droog waren heb ik extra tape geplakt, naast beide kanten van de huidige tape. Na het verwijderen van de middelste tape heb ik deze witte vakken in de kleur zwart geschilderd. Nadat de stippen en strepen 24 uur hebben gedroogd kun je het plateau omdraaien en de voet schilderen, indien je dit wilt. Deze heb ik ook zwart geschilderd.

Nadat de verf 24 uur heeft gedroogd, kun je het porselein bakken op 150 graden in de oven. Belangrijk is om je keramiek al in de oven te plaatsen tijdens het opwarmen. Zet je je keramiek pas in de oven wanneer hij op temperatuur is verbrand de verf en dat is zonde!

TIP!
Mocht je een soortgelijk patroon gaan maken, zorg er dan voor dat je éérst de strepen inkleurt. Wanneer je het op mijn manier doet, is de kans groot dat je je mooie stippen lostrekt en die opnieuw moet plaatsen. Daarnaast moet je het niet nog eens overschilderen, nadat het droog is. De verf komt dan los en dat is niet alleen jammer, ook nog eens lelijk!

Eindresultaat

Zie hieronder het proces van het Stippen & Strepen taartplateau.

Delen jullie het eindresultaat met mij via social media? Op Instagram en Facebook kun je @creatiefmetcarola en #taartplateaustippenenstrepen gebruiken en dan zie ik vanzelf al jullie mooie eindresultaten voorbijkomen!

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter