Housewarming theeset – mokken en theetipjes

22 november 2019

Mijn broertje en zijn vriendin hebben recent de sleutel van hun eerste eigen huis gekregen. Het is hun eerste eigen stekje en daarom wilde ik een leuk en uniek cadeau geven!

Wanneer je ze vraagt: wat heb je nodig? Kreeg ik iedere keer weer ‘we hebben eigenlijk alles al’ te horen. Maar niet mijn one-of-a-kind gestipte mokken met bijbehorende theetipjes! Ik heb twee dezelfde grote theemokken en theetipjes gestipt. Het patroon is van beide hetzelfde alleen de kleuren zijn anders. Toen ik het cadeau gaf was dit onderdeel van het ‘ik-ga-het-huis-uit-survivalpakket’ met daarin de mokken, de theetipjes en verschillende handige boodschappen.

Bij Dille en Kamille (waar anders?) kocht ik twee grote theemokken en twee theetipjes en deze heb ik bewerkt met stippen. De mokken zijn een eigen ontwerp, de theetipjes heb ik gemaakt volgens een patroon uit het boek van StipStijl. Ik heb een mannen (donkere kleuren) en vrouwen (lichte kleuren) variant gemaakt. Ook heb ik rekening gehouden met de dominante hand. Mijn broertje is links, wanneer hij uit de mok drinkt staat er een ‘M’ voorop, de eerste letter van zijn voornaam. Wanneer mijn schoonzusje uit de mok drinkt (met rechts) een ‘F’.

Benodigdheden

2 mokken van Dille&Kamille
2 theetipjes van Dille&Kamille
Set 1 Amsterdam porseleinverf kleur 375, 437, 746 en 690
Set 2 Amsterdam porseleinverf kleur 388, 438, 686 en 253
Washi tape
Sjablonen
Oven

Uitwerking

Wanneer je begint reinig je het keramiek eerst met alcohol. Vervolgens plak je het eerste sjabloon op je keramiek. Ik gebruikte sjabloon 60mm voor de grote cirkel in het midden van de mokken en 55mm voor de grote cirkel op de theetipjes. Begin altijd met de grootste cirkel! Als je van klein naar groot werkt komt de verf op je sjabloon en blijven je stippen niet staan.

Op papier heb ik de letters ‘M’ en ‘F’ getekend. Deze heb ik vervolgens uitgeknipt en op mijn mokken geplakt met washitape. Toen ben ik met stokje 0,5 stippen langs de rand gaan zetten, zodat de contouren van de letters op de mokken stonden. Dit deed ik op beide mokken met zwart. Vervolgens ben ik met stokje 8 stippen gaan zetten in de letters, vervolgens met stokjes 7, 6, 5 et cetera totdat de letters gevuld waren.

TIP! De mokken heb ik steeds gekanteld laten drogen en tussentijds omgedraaid om druipstippen te voorkomen.

Nadat de letters af waren ben ik met de cirkel in het midden van de mok begonnen. Op gevoel ben ik gaan stippen en het eindresultaat is prachtig. Tussentijds heb ik ze laten drogen door de andere mok even te stippen.

Het proces van de theetipjes kan ik je helaas niet uitleggen, dit omdat het een patroon van StipStijl is en ik dit niet mag verspreiden. Dus ik zou zeggen: koop haar boek en raak ook stipverslaafd!

Eindresultaat

Zie hieronder het proces en eindresultaat van de gestipte items.

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter