Lectuurmand – Bobbi Eden

17 mei 2019

Iedere haakster of breister heeft overal garen slingeren, ik ook. Naast de bank verzamel ik verschillende bollen wol, haaknaalden etc. Mijn huidige mandje is te klein en daarom ligt er nog een tas naast. Ik wilde dit ‘schaam’ hoekje naast de bank opruimen en meer ordenen. Georganiseerde chaos noem ik dat.

Op de Kreadoe beurs in Utrecht (jaarlijks terugkerend event) lanceerde Bobbi Eden haar nieuwe haakboek ‘Haken @ Home’. Er staan veel leuke patronen in, onder andere een lectuurmand. De enige lectuur die in deze mand gaat verdwijnen zijn de haakbijbel en het patroon waar ik op dat moment aan werk. Er is straks meer wol in te vinden. Tijdens het maken van de mand heb ik een nieuwe haaktechniek geleerd, namelijk tapestry haken.

Benodigdheden

Boek Haken@Home met Bobbi Eden
2 bollen Hoooked Spesso Chunky Cotton, ik gebruikte Almond en Teak.
Haaknaald 9mm
2 tashengsels

Uitwerking

Ik was van plan om het patroon te volgen. Dit heb ik gedaan, tot toer 14. Tijdens het haken gebruik je beide kleuren. Alleen zie je er maar eentje. De andere kleur zit verstopt in de steek.
Doordat je het garen meeneemt in het patroon, raakte de kleur teak bij mij op. Zodra ik bij de toer aankwam waarbij de lange zijde alleen maar wit is heb ik de draad afgeknipt en weer toegevoegd toen de kleur weer nodig was op de korte zijde. Ik heb wat geïmproviseerd, om in elk geval de punten van de driehoeken compleet te krijgen. In rij 18 maak je op de lange zijde nog twee vaste met de kleur teak. Dit heb ik niet gedaan, omdat ik voor deze twee steken geen extra garen wilde bestellen. Waarschijnlijk haak ik te los, waardoor het garen eerder op was.

Spesso Chunky Cotton

Dit garen lijkt erg op eco barbante, ook van Hoooked. Spesso is de XXL versie hiervan. Als ik heel eerlijk ben, vond ik dit garen absoluut geen succes. Het is, naar mijn idee, te losjes in elkaar gewikkeld. Bij mij ontstond het probleem dat ik hierdoor bij elke steek in het garen instak, in plaats om het garen heen. Dit vond ik erg vervelend en op sommige plekken zie je de losse draadjes die hierdoor ontstaan ook terug in de mand. Nadat de mand klaar was heb ik nog op diverse plekken, waaronder in de hoeken, saté prikkers bevestigd om de mand iets steviger te maken.

Eindresultaat

Ondanks dat ik het garen niet fijn vond om mee te werken, ben ik wel tevreden over het eindresultaat. De mand is lekker groot geworden, zodat er veel haakspullen in passen. Ideaal!

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter