Bijtring Schildpad

3 mei 2019

Ik ben weer tante geworden! Van een meisje dit keer, Lara heet ze. Toen ik dit hoorde wilde ik natuurlijk een kraamcadeau maken! Dit keer wilde ik een bijtring/rammelaar/knuffeltje maken. Tijd om inspiratie te zoeken. First stop: Pinterest!

Mijn schoonzus haar lievelingsdier is een schildpad. Ik heb daarom vrij snel besloten dat de knuffel een schildpad moest worden. Via Pinterest kwam ik bij een patroon uit van de winkel Sostrenegrene. Een winkel die nét nieuw is in Eindhoven, dus dat kwam goed uit! Dit patroon is alleen voor het schildpadje, zelf heb ik er nog een rammelaar in verwerkt en een bijtring aan vastgemaakt.

Benodigdheden

Patroon van Sostrenegrene
1 bol donkergroen á 50 gram/160 m
1 bol lichtgroen á 50 gram/160 meter
(ik gebruikte 100% cotton van Anna & Clara, te koop bij Sostrenegrene)
1 bol wit (restje katoen dat ik nog had liggen)
1 bol zwart (restje katoen dat ik nog had liggen)
1 bijtring
1 rammelschijf

Uitwerking

Voor de schildpad heb ik het patroon gevolgd. Het enige dat ik anders heb gedaan is dat ik bij het opvullen van het lijfje ook de rammelschijf heb toegevoegd. Zo ontstaat het leuke rammelaareffect!

Om de bijtring aan de schildpad te bevestigen heb ik het volgende gedaan:
Toer 0 = 40 losse
Toer 1 t/m 10 Op iedere steek 1 stokje (pas het aantal rijen aan, aan de dikte van je bijtring. Zorg ervoor dat dit lapje strak om de bijtring zit.)

Vervolgens heb ik de lange zijden aan elkaar genaaid, met de bijtring ertussen. Het enige wat je nu nog moet doen is een mooie positie bedenken voor je schildpad. Maak deze vast aan het gehaakte lapje om je bijtring en klaar is je kraamcadeau!

Eindresultaat


You might also like...

2 Reacties

 • Reageer
  nina
  7 mei 2023 at 21:52

  Hi, super leuke rammelaar. Mag ik vragen welke maat bijtring jij hiervoor gebruikt hebt?

  Groetjes,

  Nina Loos

  • Reageer
   Ijsvogel Ijsvogel
   24 mei 2023 at 19:29

   Hallo Nina,

   Ik heb de 10cm bijtring gebruikt. Te koop bij Pipoos.

   Groetjes,
   Carola | Creatief met Carola

Laat een bericht achter