#11 Nicki’s Homemade Crafts

9 juni 2020

Dit ontwerp kan ik in één woord omschrijven: uitdagend. Ik had nog nooit kabels gehaakt, laat staan op de tunische manier! Je weet dat wanneer je meedoet aan een CAL er tenminste 1 ontwerp is dat veel tijd kost. Dat was dit ontwerp, maar jeetje wat heb ik veel geleerd! Kabels haken én de tunishe breisteek. Dank je wel, Nicki! Ik ben zo trots dat het gelukt is!

Een totaal overzicht van alle brei- en haakpatronen in deze CAL vind je hier: https://www.twoofwands.com/travelingafghans

Materialen

Zoals jullie inmiddels wel weten wordt deze CAL gesponsord door Lion Brand. Het originele ontwerp is in één kleur. Recent heb ik ontdekt dat we geen 25, maar 24 vierkanten gaan haken. Dit zorgde voor een scheve verhouding in mijn gekozen kleuren. Daarom heb ik de kleur blauw geëlimineerd, wellicht dat ik hier de rand nog mee kan maken. De vierkanten die ik al in blauw had gehaakt, heb ik opnieuw gedaan.
Ik gebruik 4 kleuren Royal garen van Zeeman. Pastelkleuren groen, grijs, roze en beige. De vierkanten haak ik met haaknaald 6. Van elke kleur heb ik 10 bollen gekocht. Ik merk dat ik ongeveer 2,5 vierkantjes uit 1 bol garen haal. Gelukkig mag je garen bij Zeeman tot een jaar na aankoop nog retourneren.

Nicki’s Homemade Crafts #11

Dit patroon is ontworpen door Nicole Riley uit uit Californië, Verenigde Staten. Je gebruikt verschillende tunische steken, 2 haaknaalden (één is tunisch) en veel steekmarkeerders. Ik heb lang geoefend met dit vierkant, maar het is gelukt! Mede dankzij de goede instructievideo’s. Het vierkant rolt op tijdens het haken, maar na het sprayblocken is hij weer mooi recht. Daarnaast heb ik ook nog een nieuwe steek geleerd: de tunische breisteek. Klik hier voor het patroon op het blog van Nicole.

Vertaling haaktermen

CH – Chain – Losse
ST(S) – Stitches – Steken
SC – Single Crochet – Vaste
TSS – Tunisian Simple Stitch – Tunische basissteek
TKS – Tunisian Knit Stitch – Tunische breisteek
Tunisian Cables – Tunische kabels

Eindresultaat

Zie hier het eindresultaat! Een grote uitdaging. Ondanks de kleine foutjes ben ik enorm trots!

Follow me!
Facebook, InstagramPinterest & YouTube

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter