Jolybag by Wolplein

5 juni 2020

Herinner je je de bosbranden in 2019 in Australië nog? De meest verschrikkelijke beelden kwamen voorbij, verbrande kangoeroes, koala’s die in paniek terug het vuur in rennen en alsnog verbranden… Ik ben een dierenliefhebber en kan zulke beelden niet aanzien.

Het aantal initiatieven om geld in te zamelen om zowel mens als dier in Australië te helpen groeide snel. Ook Wolplein had verschillende acties bedacht, o.a. de Joly bag. Een stevige markttas. Met de aankoop van dit haakpakket steunde je de dieren in Australië. Een deel van de opbrengst is namelijk gedoneerd aan het WNF. In totaal is er €5.625,00 opgehaald.

Benodigdheden

Haakpakket Joly Bag
Haaknaalden 3,5mm en 4mm
Steekmarkeerders
Schaar
Stopnaald

Uitwerking

Het is een heel simpel patroon (echt, je doet dit in je slaap!). Door losse, vaste en halve vaste te haken maak je eerst een lap. Op het moment dat je de handvatten gaat haken krijgt de tas zijn uiteindelijke vorm. Leuk en simpel project, het is zo klaar!

Om de tas een ‘Carola’-tintje te geven heb ik van het resterende garen een touw gedraaid en dit in een strik om één van de handvatten geknoopt. Iets wat ik vroeg al vaak deed.

Dit doe je zo: je maakt drie even lange draden (1,00 meter is voldoende) en knoop deze boven in aan elkaar vast. Vervolgens plak je het touw, net boven de knoop vast op tafel of je zet er iets zwaars op. Vervolgens ga je het touw draaien.. totdat het touw strak is en niet meer verder gedraaid kan worden. Zoek het midden en breng het uiteinde naar boven. Hou de knoop en het uiteinde vast en laat het midden los. Nu draait het touw nogmaals om elkaar heen. Wanneer het touw is uitgedraaid, kun je het als strik om een handvat binden.

Yarn & Colors Must Have

Ik vind het garen van Yarn en Colors altijd fijn om te haken. Ik had de kleur Zeegroen gekozen en dit garen voelt wat stugger aan. Perfect voor een markttas! Eerder haakte ik al Eenhoorn Emma en de Queen Bee jurk met dit garen. Het maken van deze tas bewijst dat dit garen écht voor alles te gebruiken is.

Eindresultaat

Follow me!
Facebook, InstagramPinterest & YouTube!

Resultaten kun je delen met de hashtag #creatiefmetcarola of door me te taggen @creatiefmetcarola. Ik ben benieuwd naar jullie varianten!

Share your results with the hashtag #creatiefmetcarola or tag me @creatiefmetcarola. I’m curious to see your beautiful results!

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter