De Oma Goodness top – Little Golden Nook

5 maart 2021

En weer heb ik een patroon van Little Golden Nook klaar. Dit keer de ‘Oma Goodness Top’. Ik was één van de patroontesters en ik heb deze top dus als eerste (samen met nog 4 anderen) mogen maken. Nu Little Golden Nook de feedback heeft verwerkt is het Oma Goodness patroon eindelijk gereleaset, oftewel: jij kunt hem vanaf nu ook maken! En geloof me: dit wil je.

Benodigdheden

Oma Goodness top patroon, te koop bij LoveCrafts en Ravelry
Haaknaald 4mm
7 kleuren katoengaren, waarvan 1 hoofdkleur en 6 contrastkleuren, ik gebruikte Budget yarn Cotton DK in 3 tinten roze en 3 tinten blauw en créme als hoofdkleur
Stopnaald
Steekmarkeerder

Uitwerking

Tijdens de testronde zijn de schoonheidsfoutjes uit het patroon gehaald. Er zijn twee verschillende patronen en in totaal heb ik 108 vierkantjes gehaakt. En deze haak je vervolgens op een bepaalde manier één voor één aan elkaar. Een hele klus, maar alles voor het beste eindresultaat!

Budget Yarn Cotton DK

Het garen heeft als grootste voordeel: het is erg goedkoop, maar €1,- per bol. Verder is het garen erg zacht en haakt erg fijn. Enige nadeel is dat het wel een beetje gaat pluizen bij de uiteindes van de draad. Aangezien op het eind redelijk wat draadjes moet wegwerken, zit je aardig onder de katoenpluis. Maar dat mag de pret zeker niet drukken!

Resultaat

Ik vind het eindresultaat leuker dan ik van tevoren had gedacht. Ook staat de top me leuker dan ik had verwacht.. Het haalt mijn innerlijke hippie naar boven. Lekker old school met al die granny’s!

You might also like...

10 Reacties

 • Reageer
  Katrien Decocker
  31 december 2021 at 11:47

  Beste, bestaat het patroon van de De Oma Goodness top ook in het Nederlands?
  Ik wil er voor betalen maar ik weet niet of ik het patroon in het Engels volledig zal begrijpen.
  Groetje en alvast bedankt voor je antwoord,
  Katrien

  • Reageer
   Carola
   31 december 2021 at 14:02

   Beste Katrien, nee helaas bestaat het patroon niet in het Nederlands. Wellicht dat het op termijn vertaald wordt! Het is geen moeilijk patroon, voornamelijk stokjes en vaste 😄. Er zijn ook video’s over hoe je de vierkantjes aan elkaar maakt.

   • Reageer
    Katrien Decocker
    1 januari 2022 at 12:45

    Dankjewel voor je antwoord. Ik ga het toch maar proberen 🙂
    Mooi om het nieuwe jaar mee in te zetten 🙂
    Gelukkig Nieuwjaar ook voor jou, Katrien

    • Reageer
     Carola
     1 januari 2022 at 14:52

     Hoi Katrien, het is echt niet moeilijk! Als je googled op Engelse haaktermen kom je echt al heel ver! Gelukkig Nieuwjaar en succes!

 • Reageer
  Katrien Decocker
  1 januari 2022 at 12:46

  Dankjewel voor je antwoord. Ik ga het toch maar proberen 🙂
  Mooi om het nieuwe jaar mee in te zetten 🙂
  Gelukkig Nieuwjaar ook voor jou, Katrien

 • Reageer
  Lidia
  1 juli 2022 at 22:01

  Zou het heel erg storen als ik 1 slagje dikker garen gebruik? Ik dacht dat t overeen kwam maar het is dus helaas 1 stapje dikker wat ik al gekocht heb.

  • Reageer
   Carola
   1 juli 2022 at 23:04

   Hi Lidia, zolang het proeflapje overeenkomt met het patroon zal het niet storen. Is het groter, dan zal je top ook groter worden. Misschien dat met dikker garen de gaten minder open zijn. Je krijgt dan meer een trui.. 😊 Succes en ik ben benieuwd naar je top!

 • Reageer
  Lidia
  2 juli 2022 at 11:10

  Dankjewel voor je reactie!

  • Reageer
   Carola
   2 juli 2022 at 11:11

   Graag gedaan!

 • Reageer
  Haven jumper - Little Golden Nook | Creatief met Carola
  3 januari 2024 at 22:00

  […] haakte ik al al haar A whole dot of love trui, Oma Goodness Top en de Rainfall Cardigan. De Haven Jumper wordt nu toegevoegd aan deze Little Golden Nook […]

Laat een bericht achter