Carrie de kogelvis

13 juni 2020

Sinds kort volg ik Elisa’s Crochet op Instagram. Zij ontwerpt hele schattige amigurumi. Sommige patronen deelt zij gratis op haar blog. Toen ik ‘Carrie the Blowfish’ zag, wist ik dat dit visje moest maken. De vis heb ik gehaakt van het restgaren van Eenhoorn Emma.
Vroeger kon ik uren naar een aquarium staren. Zien hoe vissen zich gedragen, puur genieten was dat. Nog steeds overigens. Neem mij mee naar een aquarium en je bent me de hele dag kwijt (tenzij je me meesleurt naar de volgende ruimte 😉 ).

Benodigdheden

Patroon van Elisa’s Crochet
Yarn & Colors Must Have in de kleuren: White, Black, Light Pink, Orchid en Peony Pink. Peony Pink en Orchid zijn je hoofdkleuren.
Haaknaald 3mm
Vulling
Steekmarkeerders
Schaar

Uitwerking

Het is een erg makkelijk te volgen patroon. Ze legt het stap-voor-stap uit. Toch heb ik een paar dingen anders gedaan. Zo had ik bijvoorbeeld geen wit vilt in huis. Daarom heb ik de witte achtergrond voor de ogen gehaakt.

Dit heb ik als volgt gedaan: haak 6 vaste in een magische ring en sluit met een halve vaste. Haak vervolgens in elke vaste 2 vaste (12 in totaal), sluit met een halve vast, hecht af en laat een lange draad over voor het vastnaaien van het oog.

Toen ik Carrie ging opvullen heb ik ook nog een rammelschijf toegevoegd. Zo wordt het een leuk speeltje voor een baby. Je koopt deze o.a. bij Wolplein.

Wat ik had onderschat is het maken van de stekels. Ik dacht dit doe ik even, maar zo simpel was het niet. Zeker niet omdat je goed moet nadenken waar deze stekels komen + de vulling komt weer naar buiten wanneer je er met een naald deze stekels maakt. Tip! Houd je vingers tegen het visje terwijl je draad omhoog trekt, zo duw je de vulling weer naar beneden.

Yarn & Colors Must Have

Ik vind het garen van Yarn en Colors altijd fijn om te haken. Per kleur zat er wel verschil in. De ‘Orchid’ kleur erg zacht van structuur, terwijl ‘White’ iets ruwer aanvoelt. Dit garen is echt ideaal voor Amigurumi!

Vertaling gebruikte steken

MR – Magic Ring – Magische ring
CH – Chain – Losse
SL ST – Slip Stitch – Halve vaste
SC – Single Crochet – Vaste
HDC – Half Double Crochet – Half stokje
DEC – Decrease – Minderen
INC – Increase – Meerderenchain
F/O – Fasten Off – Hecht af

Eindresultaat

Hieronder het eindresultaat. Ik vind Carrie erg leuk geworden!

Follow me!
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

2 Reacties

 • Reageer
  Dominic
  27 augustus 2020 at 16:21

  I think this is among the most significant information for me.
  And i’m glad reading your article. But want to remark on few general things, The web site style is great, the articles is really nice : D.
  Good job, cheers

  • Reageer
   Carola
   29 augustus 2020 at 13:34

   Thank you Dominic!

Laat een bericht achter