#1 Two of Wands Square

15 februari 2020

Eerder kondigde ik aan dat ik deel neem aan de CAL ‘Traveling Afghan’ gesponsord door Lion Brand. Deze crochet-a-long is gestart op 1 januari 2020, waardoor ik achter lag. Gelukkig is het eerste patroon van Two of Wands makkelijk te volgen en had ik deze vrij snel af!

De vierkanten worden ongeveer 25 x 25cm groot. In totaal haak je er 25, wat een deken van 125 x 125cm wordt. Ik wil deze deken op de bank leggen en ik wil hem iets groter hebben. Ik heb het vierkant nu 2x gehaakt, maar ik twijfel nog of ik er toch nog 1 extra maak. Zodat ik aan het eind van dit jaar 75 vierkanten heb voor een grotere deken. Voor nu haak ik er twee.

Een totaal overzicht van alle patronen vind je hier: https://www.twoofwands.com/travelingafghans

Materialen

Deze CAL wordt gesponsord door Lion Brand en dat betekent dat elke ontwerper het garen van Lion Brand adviseert. Het originele ontwerp is in één kleur. Deelnemen met eigen garen is ook mogelijk.

Ik ben er enthousiast over deze CAL en wilde natuurlijk METEEN beginnen. Dus ik ben op zoek gegaan naar vergelijkbaar garen. Ik hoopte deze te vinden bij Zeeman en dat is gelukt! Ik heb gekozen Royal in 5 kleuren, pasteltinten. Om zeker te zijn dat ik genoeg garen heb, heb ik van elk 4 bollen gekocht. Daarnaast gebruik ik haaknaald 6.

Two of Wand square #1

Het patroon van het eerste vierkant is ontworpen door Two of Wands, een ontwerpster uit New York City, New York, Verenigde Staten. Het is een mandensteek geworden. Ik hou van dit ontwerp, omdat het een mooi opgevuld vierkant is geworden. Het patroon vind je op het blog van Two of Wands, namelijk hier. Scroll iets naar beneden voor de haakvariant.

Het patroon is makkelijk te volgen. Het is wel handig om bekend te zijn met de Amerikaanse/Engelse haaktermen. Om het voor jullie gemakkelijker te maken heb ik ze hieronder vertaald naar het Nederlands.

Vertaling haaktermen

CH – Chain – Losse
DC – Double Crochet – Stokje
BPDC – Back Post Double Crochet – Reliëfstokje achter
FPDC – Front Post Double Crochet – Reliëfstokje voor
Rep – Repeat – Herhalen
SK – Skip – Overslaan
ST(S) – Stitches – Ste(e)k(en)

Eindresultaat

Ik was al een fan van de mandensteek. Het is een simpele steek met een super mooi effect! I love it!

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter