DIY Cadeau inspiratie

19 september 2020

Mijn beste vriendin is getrouwd en ik was getuige :-)! En wat geef je iemand die je je hele leven al kent, die van bakken houdt (en haar kersverse man ook) en waar je alle Harry Potter en spin-off (Fantastic Beasts) films mee hebt gezien? Juist! Een creatief en uniek cadeau! Voor de liefde en met liefde gemaakt.

Wat heb je nodig?

Taartplateau van Dille & Kamille
2x Gebaksbordje diameter 15cm (ik had ‘Dublin’ van HEMA)
Hartvormig theetipje van Dille & Kamille
Voor versiering
Doosje thee ‘Happiness’ van PickWick
Verwen Red Velvet taartmix van Dr. Oetker
Patroon van een Niffler uit Fantastic Beasts

Taartplateau, Bordjes & Theetip

Zoals je kunt zien heb ik het taartplateau en de bordjes gestipt. De bordjes hebben twee kleurencombinaties, maar hebben ook gedeeltelijke overlap. Zo heb ik bij beide bordjes de kleuren rood en wit gebruikt. Het patroon op de bordjes is Light Beam van StipStijl.

Voor het taartplateau heb ik geen patroon gemaakt, maar je kunt veel afleiden van de foto’s. Ik vond het belangrijk om de eerste letters van de namen op het plateau te verwerken en de trouwdatum. De letters en datum heb ik uit de losse pols gestipt en dat is moeilijker dan verwacht! De eerste pogingen waren erg scheef, het eindresultaat iets minder gelukkig! De kleuren die ik heb gebruikt zijn dezelfde als van beide bordjes. Daarnaast heb ik grijs gebruikt als opvulkleur.

Het hartvormige theetipje heb ik eerder gemaakt. Voor dit cadeau heb ik gekozen voor de kleur rood. De kleur van de liefde, maar ook de kleur die steeds terugkomt en natuurlijk vanwege de RED velvet taart.

Niffler

De gestipte cadeaus zijn voor mijn beste vriendin en haar man. Ze vinden bakken beiden leuk en nu hebben ze een persoonlijke set. Maar ik moest natuurlijk ook iets hebben wat alleen van toepassing is op mijn beste vriendin en mij. Zoals hierboven beschreven heb ik alle Harry Potter films met haar gezien, inclusief de spin-off. Én we hadden nog een ‘envelop’ nodig om iets in te stoppen.. en wat is nou een betere envelop dan een op Harry Potter geïnspireerd karakter dat alles wat blinkt en waardevol is jat? Precies! Een niffler…

Pas op! deze kleine dief steelt!

Via Ravelry vond ik verschillende patronen van een Niffler. Ik wilde hem niet laten overheersen door hem te groot te maken, het gaat om het totaalcadeau. Ik vond het perfecte formaat bij Soph’s Craft Stuff.

Eindresultaat

Ik ben echt heel trots op dit eindresultaat. Het is zo’n persoonlijk en uniek cadeau geworden. Gelukkig vond het echtpaar het cadeau ook heel erg mooi!

Follow me!
Facebook, InstagramPinterest & YouTube.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter