Seedlings Trui – Little Golden Nook

15 augustus 2020

Een tijdje geleden was ontwerper Little Golden Nook op zoek naar patroontesters voor haar nieuwste ontwerp: de Seedlings Sweater. Aangezien ik wat extra tijd over heb, besloot ik me aan te melden om deze prachtige trui te testen. Patroon testen is een absolute go wanneer je, zoals ik, zelf wil gaan ontwerpen. Je leert er ontzettend veel van. Zo heb ik een nieuwe manier geleerd om het uiteinde van de een mouw te haken en natuurlijk wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van een trui.

Benodigdheden

Patroon ‘Seedlings Sweater’, o.a. te koop via Love Crafts en Ravelry
Aran of 12 ply garen – ik gebruikte 6 bollen Royal voor maat M
Haaknaald 4,5mm en 5mm
Stopnaald
Steekmarkeerders
Kennis van Amerikaanse haaktermen

Uitwerking

Ik heb meegedaan met de eerste testronde en ik weet dat er nog een tweede testronde is geweest. Het patroon is daardoor iets meer aangepast. Bij mijn versie zijn de mouwen best wijd, de halslijn breed en de lengte is vrij lang. Het testpatroon was goed te volgen en had hier en daar een paar kleine foutjes, die later zijn verbeterd door Sandra zelf. Jouw eindresultaat is waarschijnlijk een iets dunnere versie van mijn trui.. desalniettemin vind ik hem prachtig geworden. Ik kan niet wachten op de winter!

Zeeman – Royal

Het Royal garen van Zeeman is 100% acryl. Iets wat niet erg is, want dat is lekker warm op koude winter dagen. Het garen haakt fijn weg, zeker omdat je een middelgrote haaknaald gebruikt (4/5mm). Daarnaast vond ik deze kleur écht fantastisch. Ik heb het gekocht en later pas bedacht dat ik er deze trui van ging maken (verslaafd, of niet?). Het garen jeukt niet, wat ook erg fijn is wanneer je je trui draagt.

Eindresultaat / Result

Zoals ik al zei, jouw versie kan iets anders worden.. maar een iets wijdere variant is ook fijn. Wat ik wel weet is dat ik deze trui zeker nog een keer ga maken, zodra het patroon klaar is! Een versie voor in de lente :-).

Follow me!
Facebook, InstagramPinterest & YouTube.

You might also like...

2 Reacties

Laat een bericht achter