Summer Breeze Cardigan – Liefs van Suus

8 augustus 2020

Suus van Liefs van Suus volg ik al enige tijd op Instagram. Zij ontwerpt zulke leuke dingen! Toen zij een foto deelde van haar Summer Breeze Cardigan was ik meteen verkocht! Een speels vest, niet te dik.. ideaal voor frisse zomeravonden…

Benodigdheden/Requirements

Patroon Summer Breeze Cardigan, o.a. te koop via Etsy
Hobbii Twister – kleur 05 – Golden Glow
Hobbii Twister Solid – kleur 110 – Dusty Rose
Haaknaald 4,0mm
Stopnaald
Steekmarkeerders

Uitwerking/Elaboration

Het patroon is op twee manieren: in een schema met symbolen en uitgeschreven in tekst. Zelf vind ik een schema makkelijker, omdat je dan goed kunt zien welke steek aan de beurt is. Dit maakt het voor mij overzichtelijker.

Omdat ik een Twister heb gebruikt om dit vest te haken, heb je te maken met kleurverloop. Voor het achterpand heb ik de Twister gebruikt. Op een gegeven moment begin je aan de voorkant van de mouwen (dit is het moment dat je een aantal lossen haakt), op dat moment ben ik begonnen met de Twister Solid. Dit om het kleurverloop door te zetten aan de voorkant. Anders ging ik van paars/roze ineens door met geel. Dat zag er gek en lelijk uit (vond ik..).

Het handige van dit vest is dat je maar twee naden hebt om dicht te naaien. De mouwen naai je aan de bovenkant aan elkaar. Heb je dit gedaan, dan is je vest bijna klaar.. alleen nog even om haken met vaste… et voila! Je zomervestje is klaar voor gebruik :-).

Wanneer je het leuk vindt om nog een riem te maken, kun je extra Twister Solids bestellen. Wat je vervolgens doet is:
300 lossen haken en vervolgens 3 rijen vasten in elke kleur. Ik gebruikte 4 kleuren, dus in totaal 12 rijen. Je kunt natuurlijk ook voor 1 kleur kiezen.

Hobbii – Twister & Solid

Het Twister verloopgaren én de Twister solid zijn een mix van katoen en acryl. Je kunt het garen zeker vergelijken met de Whirls en Whirlettes van Scheepjes, alleen zijn deze qua prijs een stuk goedkoper! Ik ben erg blij met de kleurverloop, het is erg mooi en subtiel. Én het is ook nog eens fijn om mee te haken! Win-Win als je het mij vraagt!

Eindresultaat

Zie hier mijn versie van de Summer Breeze Cardigan!

See here my version of the Summer Breeze Cardigan!

Follow me!
Facebook, InstagramPinterest & YouTube

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter