#14 Hooked Hazel Vierkant

3 augustus 2020

Oké, ik heb al vaak gezegd dat ik sommige vierkantjes écht fantastisch vind. Maar het allernieuwste vierkant is wel écht spot-on! Afgelopen tijd hebben mijn man en ik regelmatig gezocht naar de komeet Neowise (met succes!). Ook kijken we regelmatig naar de sterren of maken we foto’s van de lucht in de nacht… dus toen Hooked Hazel de grote beer op een vierkant had gehaakt, was ik meteen verliefd <3!

Een totaal overzicht van alle brei- en haakpatronen in deze CAL vind je hier: https://www.twoofwands.com/travelingafghans

Materialen

Zoals jullie inmiddels wel weten wordt deze CAL gesponsord door Lion Brand. Het originele ontwerp is in één kleur. Ik gebruik 4 kleuren Royal garen van Zeeman. Pastelkleuren groen, grijs, roze en beige. De vierkanten haak ik met haaknaald 6. Van elke kleur heb ik 10 bollen gekocht. Ik merk dat ik ongeveer 2,5 vierkantjes uit 1 bol garen haal. Gelukkig mag je garen bij Zeeman tot een jaar na aankoop nog retourneren.

Hooked Hazel #14

Het veertiende vierkant is ontworpen door Emily Davis uit Kansas, Verenigde Staten. Je haakt veel basissteken en je begint met het haken van een rechthoek. Vervolgens haak je om het vierkant en wordt hij vierkant. De grote beer maak je door een aantal popcorn steken. Vervolgens verbind je deze popcorns met een borduursteek. Klik hier voor het patroon op het blog van Emily.

Vertaling haaktermen

st(s) – stitch(es) – steken
ch – chain – losse
slst – slip stitch – halve vaste
sc – single crochet – vaste
hdc – half double crochet – half stokje
bo – bobble – popcorn
sk – skip – sla over

Eindresultaat/Result

Zie hier het eindresultaat!

Follow me!
Facebook, InstagramPinterest & YouTube

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter