Grafisch hert – Diamond Painting

28 juli 2020

Diamond painting, een hobby die steeds populairder wordt. Door het plakken van kleine blinkende steentjes creëer je een kunstwerk. Je kunt het een beetje vergelijken met ministeck van vroeger. Het verschil is dat ministeck een matte afwerking heeft en een diamond painting blinkt net als… diamanten.

Deze hobby moest ik gewoon uitproberen. Ik ontving mijn eerste diamond painting van hobbywinkel Hobby Painter, een webwinkel uit Nederland. Na wat rondkijken op de site koos ik voor het hert met kleuren . Dit doet mij denken aan mijn opa. Hij was boswachter en vroeger gingen we er vaak op uit om reeën te spotten in het bos.

Hobby Painter heeft een ruim assortiment, je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor andere dieren, natuur, Disney, fantasy of een eigen foto. Het verbaasde mij trouwens hoe goed het product was verpakt voor tijdens de verzending. Voetbalproof verpakt, dat was het!

Wat heb je nodig?

Een diamond painting van Hobby Painter, ik heb ‘Hert met kleuren’ gemaakt. Alles wat je nodig hebt om de diamond painting te maken zit erbij: een pen, wax, een bakje om steentjes op te leggen en een pincet.

Handig!
Een opbergdoos voor je steentjes. Je krijgt veel verschillende kleuren, ik had er 25! Een zakje steeds openmaken en weer dichtplakken is erg onhandig. Een opbergdoos met veel vakjes is dus ideaal!

Hert met kleuren

Ik heb niet alleen gekozen voor dit hert omdat ik hem mooi vond en vanwege mijn opa. Ook omdat ik vond dat dit een makkelijke eerste painting zou zijn. Hij was niet te groot (30x40cm) en doordat de achtergrond van het hert grote vlakken in dezelfde kleur heeft was dit ideaal om te leren hoe een diamond painting werkt. De volgende painting die ik ga maken heeft waarschijnlijk meer details, wat iets uitdagender is.

Bij het bestellen van je diamond painting kun je ook nog voor het soort steentje kiezen, vierkant of rond. Ik heb gekozen voor vierkant, omdat de painting dan mooi opgevuld is. Maar dit is niet perse de makkelijkste optie. Rond is makkelijker, omdat de steentjes dan niet aansluiten op elkaar. Bij een vierkant vorm is dit wel zo. Hoe verder je bent met je Diamond Painting, hoe mooier hij wordt. Wanneer je de painting ontvangt is hij nog mat, omdat het op een linnen ondergrond is gedrukt met daarop een plakrand voor de steentjes. Het ‘schilderij’ komt écht tot leven tijdens het plakken. Heel mooi om te zien. Ook kun je dit hert kopen als een schilderen-op-nummer hobbypakket.

Hoe begin je?

Een diamond painting maken is echt heel erg makkelijk. Je rolt je painting uit op een vlakke ondergrond. Elk symbool dat je op de painting ziet is gekoppeld aan een kleurnummer. Pak de juiste kleur en doe een kleine hoeveel op je bakje.

Vervolgens doe je de punt van je pen in de wax. De wax zorgt ervoor dat de steentjes aan de pen blijven kleven. Wanneer de steentjes niet goed meer blijven plakken, dip je je pen weer in de wax. Pak een steentje en duw deze vervolgens op het juiste symbool. Easy Peasy!

Wil jij mórgen nog aan de slag?

Ben je net zo enthousiast over diamond painting als ik? En wil je morgen meteen beginnen met een diamond painting? Kies dan voor één van de vandaag besteld, morgen in huis’ paintings van Hobby Painter. Vind je even wachten niet erg, dan kun je uit dit assortiment kiezen.

Vind je de standaard geboden opties niet leuk en wil je liever een eigen afbeelding maken? Dat kan! Hobby Painter biedt de mogelijkheid om een eigen afbeelding om te zetten in een diamond painting van je eigen foto. Hoe tof is dat?!

Tip! Bij een diamond painting geldt de regel: ‘Hoe groter de painting, hoe duidelijker de afbeelding’. Hiermee bedoel ik te zeggen: wanneer je voor een eigen afbeelding/foto gaat, kies dan minimaal een breedte van 50cm voor een mooi resultaat. Groter is natuurlijk altijd beter.

Korting!

Met kortingscode ‘CREATIEFMETCAROLA’ krijg je tijdelijk 10% korting op je eerste bestelling. Geldig tot 17 augustus 2020. Ga direct naar hobbywinkel Hobby Painter.

Veel Diamond Painting-plezier toegewenst!

Eindresultaat

Zie hier het eindresultaat. Ik vind het oprecht heel mooi geworden, vandaar dat ik mijn diamond painting meteen heb ik ingelijst. Voor nu staat hij mooi op een oude kist met wat planten, maar zodra ik een mooi plekje in huis heb gevonden, komt hij zeker aan de muur!

Deze blogpost bevat affiliate links. Wanneer je een aankoop doet via één van deze links, ontvang ik een kleine commissie. Dit is een eenvoudige manier om zonder extra kosten dit blog te steunen.

You might also like...

2 Reacties

 • Reageer
  Anni
  13 augustus 2020 at 11:05

  Die is prachtig ,spreekt mij ook wel aan,het is ook weer eens iets anders dan degene die we al gemaakt hebben ,in deze genre mogen er meerdere komen, ben fan.

  • Reageer
   Carola
   13 augustus 2020 at 16:49

   Beste Anni, wat leuk om te horen! Ik ben ook fan, zeker omdat deze Diamond Painting zoveel kleuren heeft! Meer dieren met kleur, een goed idee!

Laat een bericht achter