#9 Skeinsnsticks Square

14 mei 2020

Het negende ontwerp. Een ontwerp dat niet echt mijn smaak is. Zelf houd ik niet van teksten op mijn haakwerk. Op dit vierkant staat ‘Yarn Life 2020’. Dit vierkant heb ik dan ook niet gemaakt, ik heb er mijn eigen draai aangegeven. Ik heb één element uit het vierkant gepakt en dat verwerkt in mijn vierkant. Mijn eigen ontwerp kan ik omschrijven als simpel en makkelijk. Het patroon ga ik dan ook zeker met jullie delen!

Links zie je het originele ontwerp van Arica Presinal van Skeinsnsticks. Zoals je ziet heeft ze d.m.v. een soort popcorn steek ‘Yarn Life’ verwerkt in het vierkant. Daarnaast heeft ze rechts onderin de Romeinse cijfers ‘MMXX’, wat 2020 betekent, gehaakt.

Ik heb de ‘X’ en de stokjes verwerkt in mijn eigen ontwerp.

Een totaal overzicht van alle brei- en haakpatronen in deze CAL vind je hier: https://www.twoofwands.com/travelingafghans

Materialen

De sponsor van deze CAL: Lion Brand. Ik gebruik 5 kleuren Royal van Zeeman (je kunt ook Lion Brand garen kopen) en wanneer ik in elkaar ga haken, voeg ik een zesde kleur toe voor de rand. Verder haak ik met haaknaald 6.

Skeinsnsticks #9

Dit patroon is ontworpen door Arica Presina uit Californië, Verenigde Staten. De steken die worden gebruikt zijn een afwisseling van een ‘bead stitch’, stokjes en dubbele stokjes. Arica heeft een telschema gemaakt, met daarin de gebruikte steken op de juiste plek. Wil je het originele patroon maken? Je vindt het hier.

Vertaling haaktermen (origineel)

CH – Chain – Losse
DC – Double Crochet – Stokje
TRC – Triple Crochet – Dubbel stokje
BEAD – Bead stitch – vertaling onbekend

Mijn ontwerp

Zoals aangegeven heb ik mijn eigen draai gegeven aan dit patroon. Ik heb één element uit dit patroon gepakt. Namelijk de ‘X’ in een dubbel stokje en de standaard stokjes.

Haak 34 losse
R1 – Begin in de derde losse vanaf de haaknaald en haak 32 stokjes, 2 losse (32)
R2 – 1 stokje, sla 1 steek over en haak 1 reliëf voor DUBBEL stokje in de volgende. Vervolgens haak je een reliëf voor DUBBEL stokje in de overgeslagen steek. Je hebt nu je eerste ‘X’ gemaakt. Herhaal tot je nog 1 steek over hebt. Stokje in de laatste steek, 2 losse. (32)
R3 – Haak 32 stokjes.
R4 – Herhaal rij 2.
R5 – Herhaal rij 3.
R6 – Herhaal rij 2.
R7 – Herhaal rij 3.
R8 – Herhaal rij 2.
R9 – Herhaal rij 3.
R10 – Herhaal rij 2.
R11 – Herhaal rij 3.
R12 – Herhaal rij 2.
R13 – Herhaal rij 3.
R14 – Herhaal rij 2.
R15 – Herhaal rij 3.

Hecht af en sprayblock je vierkant.

Haakschema

Het is niet de bedoeling dat dit patroon wordt gereproduceerd en gebruikt wordt voor commerciële doeleinden. Wil je mijn patroon commercieel inzetten? Neem dan vooral contact met me op. Ik sta altijd open voor een samenwerking!

Eindresultaat

Zie hier het eindresultaat! Ik heb er mijn eigen draai aangegeven en ik ben benieuwd welk ontwerp jouw voorkeur heeft!

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter