#10 Meghan Makes Do Square

19 mei 2020

Alweer het tiende ontwerp en OH MY GOD! Ik vind dit ontwerp zó mooi, het lijkt een beetje op het zesde vierkant. Echt, ik ben verliefd! En dát terwijl mijn favoriete piraat Charles Vane in de serie ‘Black Sails’ is opgehangen… en dus niet meer terugkomt in de serie. Bijzonder hoe snel je je daar overheen zet, haha!

Wat ik juist erg mooi vind zijn de verschillende vormen die naar voren komen. Je begint met een cirkel, vervolgens werk je naar een zeshoek toe, een cirkel en uiteindelijk het vierkant. Door af en toe in de achterste steek te werken, komen deze vormen mooi naar voren. Echt een prachtig ontwerp. Ik had het niet kunnen bedenken hoe ik zoveel verschillende vormen naar voren kon laten komen.

Een totaal overzicht van alle brei- en haakpatronen in deze CAL vind je hier: https://www.twoofwands.com/travelingafghans

Materialen

Zoals jullie inmiddels wel weten wordt deze CAL gesponsord door Lion Brand. Het originele ontwerp is in één kleur. Ik gebruik er 5. Pastelkleuren groen, grijs, roze, blauw en beige. Dit is niet het geadviseerde garen, maar Royal van Zeeman en ik haak met haaknaald 6. Van elke kleur heb ik vier bollen gekocht. Ik merk dat ik ongeveer 2,5 vierkantjes uit 1 bol garen haal. Gelukkig mag je garen bij Zeeman tot een jaar na aankoop nog retourneren.

Meghan Makes Do #10

Dit patroon is ontworpen door Meghan Ballmer uit Californïe, Verenigde Staten. Je gebruikt verschillende steken en door af en toe in de achterste lus te haken komen de vormen mooi naar voren. Zelf heb ik twee toeren toegevoegd. Eén toer halve stokjes en toer rij met vaste, omdat mijn vierkant nog te klein was.

Vertaling haaktermen

CH – Chain – Losse
ST(S) – Stitches – Steken
SC – Single Crochet – Vaste
HDC – Half Double Crochet – Half stokje
DC – Double Crochet – Stokje
TR – Treble Crochet – Dubbel Stokje
3rd loop – Derde steek – De steek die achterop een half stokje is gecreëerd

Eindresultaat

Zie hier het eindresultaat! Simpel, maar toch een leuk ontwerp 🙂

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter