Hollands Handwerkgeluk (deken)

20 oktober 2021

Vorig jaar oktober (2020) is Hollands Handwerkgeluk geboren. Deze maandelijkse box is een initiatief van Sietske van Siets aan de maak. In Hollands Handwerkgeluk vind je elke maand handgeverfde garens. Hollands Handwerkgeluk zet iedere maand een andere Indie dyer centraal. Naast prachtige en zachte garens (minimaal 100 gram) vind je elke maand een illustratie van The Purple Lady, kortingscodes van o.a. de Indie dyer, een brei- of haakpatroon en een goodie in de box. Klinkt goed toch?

Als Pleun van Studio Woord en Draad niets had gedeeld op haar Instagrampagina, had ik deze box veel later ontdekt. En dat is jammer, want ik ben nu helemaal verslaafd aan deze box! Ik was al geïnteresseerd in handgeverfd garen en die interesse blijft groeien…

Wat doe je dan met al die mini’s?

Dat wist ik eerst ook niet, maar ik ben er uit! Uiteindelijk worden al deze (wollen) mini’s een Hollands Handwerkgeluk deken. Je kunt er natuurlijk ook een simpele sjaal of een paar sokken van haken. Aangezien ik wil dat dit een wollen deken wordt, ga ik katoenen strengen niet in de deken verwerken. Maar ik laat ze hieronder wel aan je zien!

Patroon

Ik wist ook dat ik graag zeshoeken als basis wilde gebruiken. Via Etsy vond ik bij ontwerper Elealinda Design het patroon ‘Granny Hexagon Crystal‘.

Het patroon heb ik iets aangepast. Op het einde zou je eigenlijk nog halve vaste op de zeshoek haken, dit doe nu ik tijdens het haken al. Toer 1 haak ik halve stokjes ipv vaste. Toer 2 haak ik vervolgens in de lus aan de achterkant van de zeshoek. Dit doe ik ook bij Toer 8, deze haak ik ook in de lus aan de achterkant. Zo krijg ik hetzelfde effect, maar verlies ik minder draad.

Resultaat

Hier zie je elke Indie dyer die tot nu toe heeft deelgenomen aan de Hollands Handwerkgeluk box. Wanneer je gehaakte zeshoeken ziet, dan is het (merino) wol. Zie je strengen? Dan is het katoen en komt dit helaas niet in mijn Hollands Handwerkgeluk deken.

Zie jij de deken ook al helemaal voor je?

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter