Kreadoe 2021

30 oktober 2021

Ja! Na een aantal digitale edities konden we weer live naar de Kreadoe beurs in Utrecht toe! Eindelijk konden we weer geïnspireerd worden, onze favoriete haak-, brei- en andere hobbysterren ontmoeten en voldaan naar huis gaan. Het was weer een echt Kreadoe feestje. En op de één of andere manier is mijn boekenkast aangevuld en mijn projectenlijst gegroeid..

Dit jaar was Kreadoe wel iets kleiner dan normaal. Een aantal bekende merken / vaste exposanten waren dit jaar niet aanwezig. Bijvoorbeeld Katia en Boekenvoordeel. Er waren nu drie hallen bomvol inspiratie (ipv 5) en het was voor mijn gevoel ook erg rustig. Ik was op een zaterdag op de beurs en normaal is dat dé drukste dag. En om heel eerlijk te zijn vond ik dat ook wel erg fijn :-)! Je had brede looppaden en daardoor meer beweegruimte. Super fijn!

Karin Bloemen

Deze Kreadoe-editie was Karin Bloemen de publiekstrekker, want toevallig heeft zij twee weken geleden een haakboek gelanceerd. Haken á la bloemen heet het. Het is een kleurrijk boek geworden en de publiciteit er omheen was heel leuk! Natuurlijk kon je het boek kopen (schijnbaar is het boek op veel plekken uitverkocht) en laten signeren.  Uiteraard heb ik dat gedaan. Maar Karin Bloemen deed ook een mini-voorstelling om het boek te promoten. Je kon je inschrijven en dan was je 1 van de 60 gelukkigen die hierbij aanwezig mocht zijn. Aangezien ik ook graag naar een cabaretier ga kijken in het theater is het natuurlijk super dat mijn twee hobby’s nu gecombineerd worden!

Karin Bloemen is een ras entertainer.. en dat is precies was ze deed. Ze maakte grappen, zong en vertelde tegelijkertijd over het proces van het boek. Ik vond dat ze het leuk in elkaar had gezet. Op het einde mochten we vragen stellen. Ik vroeg me af of ze een favoriet garenmerk had.. maar dat had ze niet echt. Wel adviseert ze iedereen om niet voor het goedkoopste garen te kiezen. Ga eens voor merino wol! Je wilt natuurlijk lang van je kunstwerk genieten, niet?   

Brandstands

Wanneer je de beursvloer van Kreadoe op gaat, loop je direct op de grote en bekende merken af. Denk bijvoorbeeld aan Scheepjes en Durable. Nieuw hier dit jaar was Cricut. Met Cricut kun je dingen printen en  tegelijkertijd snijdt dit apparaat je vorm uit. Zo kun je meteen je print op een mok, T-shirt of tas plakken.

Scheepjes

De Scheepjes stand was dit jaar in stijl van het laatst book-a-zine; Romance. Het kleurgebruik was erg mooi en veel projecten uit book-a-zine kon je hier bewonderen. Nieuw bij de stand was de #scheepjesinstawall. Wanneer je hier een foto voor maakt en op Instagram plaatst, maak je kans op mooie prijzen. Normaal gesproken ligt deze stand vol met garen en gratis patroonboekjes. Dat laatste ontbrak dit jaar, iets wat ik erg jammer vond. Scheepjes probeerde ons op een andere manier aan de haak te krijgen, maar dat is bij mij helaas niet gelukt.

Durable

De stand van Durable was heel mooi ingericht. Niet alleen kon je allerlei bolletjes wol voelen, ze hadden ook veel projecten meegenomen! Zo heb ik het ‘Wrap me up’-vest van Liefs van Suus in het echt gezien (een vest waar ik al een hele tijd het garen voor in huis heb..), een kleurrijke granny sjaal (iets waar ik nu het garen voor in huis heb) en hoe je de kersttafel kunt pimpen met mooie gehaakte placemats! De meeste patronen van Durable zijn trouwens gratis op de site te vinden.

Bekende influencers spotten

Wat ook ieder jaar kan zijn bekende mensen spotten. Of ja mensen die voor jou en mij bekend zijn, omdat we elke dag creatief bezig zijn.. maar iemand die dat niet is kent deze mensen natuurlijk niet (behalve Bobbi Eden en Karin Bloemen dan, die kent iedereen!) Zo heb ik dit jaar DenDennis weer ontmoet. Wist je dat hij tijdens Corona maar liefst 4 nieuwe haakboeken op de markt heeft gebracht?!! Dennis werd vergezeld door Mr. Knitbear, iemand waar hij inmiddels 3 breiboeken mee heeft gemaakt. Ook heb ik Tessa van Woolytoons ontmoet, Kristel van My Krissie Dolls en natuurlijk mijn favoriete Haaksterren Lotte en Yvonne. Zij doen dit jaar mee met de HaakSter-wedstrijd van Wolplein en waren hier vanmiddag aanwezig.

Bouwpakketten

Je ziet vast wel eens voorbij komen op Instagram: bouwpakketten voor het bouwen van een schattig theehuisje of een tuinhuis.. Wat me opviel is dat deze bouwpakketten populariteit aan het winnen zijn. Zo had BuilDIY een stand en bij Crafts & Co stonden ook verschillende bouwpakketten. Een tijd geleden heb ik zo’n pakket besteld, dus misschien moet ik die maar eens uit de kast pakken en gaan bouwen.. Kijken of dat ook iets voor mij is.

G&G Handgemaakt

Mijn dag eindige met een workshop van G&G Handgemaakt. Voordat ik naar Kreadoe ging had ik al naar de workshops gekeken. Het graveren van glas was iets wat mijn aandacht meteen trok. Rond half 4 dacht ik, wat ga ik doen: ga ik naar huis? Nee, natuurlijk niet! Ik heb nog geen workshop gedaan, dus ik ging op het Workshopplein op zoek en ik vond. Gelukkig hadden ze nog een plaatsje vrij.. en zie hier mijn zelf gegraveerde glas.  Niet slecht voor een eerste keer al zeg ik het zelf!

Deze blogpost bevat affiliate links. Wanneer je een aankoop doet via één van deze links, ontvang ik een kleine commissie. Het is een eenvoudige manier om zonder extra kosten dit blog te steunen.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter