#4 Lottie and Albert Square

27 februari 2020

WOW! Wat gaat het vlug. De patronen van de Traveling Afghans zijn tot nu toe zo goed te volgen, dat ik alweer bij nummer 4 ben aangekomen! Precies op tijd voor patroon nummer 5! #5 verschijnt rond 26 februari alweer. Deze keer een ontwerp van Lindsay van Lottie & Albert uit Gloucestershire, Verenigd Koninkrijk.

Ook dit ontwerp is onderdeel van de Traveling Afghans, gesponsord door Lion Brand Yarn. Een totaal overzicht van alle patronen vind je hier: https://www.twoofwands.com/travelingafghans

Materialen

Deze CAL wordt gesponsord door Lion Brand en elke dat betekent dat elke ontwerper het garen van Lion Brand adviseert. (Behalve Wilma, zij adviseert Royal van Zeeman.) Het originele ontwerp is in één kleur. Deelnemen met eigen garen is ook mogelijk en dat is wat ik doe.

Ik gebruik Royal van Zeeman in 5 kleuren. Van elke kleur heb ik vier bollen gekocht, zodat ik zeker genoeg garen heb. Ik haak met haaknaald 6. Van elk ontwerp maak ik twee vierkanten. Omdat ik straks een deken van 9 x 6 wil maken. Dit betekent dat ik nog 4 extra vierkanten ga maken. Ik weet nog niet in welke kleur (ik hoop op restjes) en/of welk patroon. Ongetwijfeld vind ik iets in de Granny Square bijbel. Gelukkig heb ik tot eind dit jaar om daar over na te denken :-).

Lottie and Albert #4

Het vierde patroon is ontworpen door Lindsay van Lottie and Albert uit Gloucestershire, Verenigd Koninkrijk. Lindsay heeft een vergelijkbaar ontwerp gemaakt als patroon 1 en maakt gebruik van Reliëfstokjes voor en – achter. Doordat het patroon steeds 1 verspringt, ontstaan er een visgraat/trap illusie. Het patroon is gratis te vinden op haar blog, namelijk hier.

Het patroon is makkelijk te volgen. Wel had ik moeite met het getal 32. Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat je 31 steken maakt en de lossen ketting het 32ste stokje is. Handig om te weten en het scheelt een hoop uithalen!

Vertaling haaktermen

CH – Chain – Losse
DC – Double Crochet – Stokje
BPDC – Back Post Double Crochet – Reliëfstokje achter
FPDC – Front Post Double Crochet – Reliëfstokje voor
Rep – Repeat – Herhalen
ST(S) – Stitches – Ste(e)k(en)

Eindresultaat

Ik vind het effect van dit patroon erg leuk. Ik zie er een trapsgewijze verschuiving in. Uiteindelijk ga ik de vierkanten nog blokken en dan zou er een visgraateffect moeten ontstaan. Ik wacht nu op de materialen om te kunnen blokken, die zijn besteld bij ome Ali. Tot die tijd hieronder het ongeblokte resultaat. Als je het patroon eenmaal door hebt, is het vierkant zo af!

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter