#5 Lake Side Loops Square

10 maart 2020

Weer is er een nieuw vierkant gelanceerd in de Traveling Afghans-CAL. Deze keer een ontwerp van Kimberly van Lake Side Loops uit New Brunswick, Canada.

Een totaal overzicht van alle patronen in deze CAL vind je hier: https://www.twoofwands.com/travelingafghans

Materialen

Omdat de CAL wordt gesponsord door Lion Brand, wordt ook het garen van dit merk geadviseerd. Het originele ontwerp is in één kleur. Deelnemen met eigen garen is ook mogelijk en dat is wat ik doe.

Ik gebruik Royal van Zeeman in 5 kleuren. Van elke kleur heb ik vier bollen gekocht, zodat ik zeker genoeg garen heb. Ik haak met haaknaald 6. Van elk ontwerp maak ik twee vierkanten. Omdat ik straks een deken van 9 x 6 wil maken. Dit betekent dat ik nog 4 extra vierkanten ga maken.

Lake Side Loops #5

Dit patroon is ontworpen door Kimberly uit New Brunswick, Canada. Een patroon waar je met reliëfstokjes een hartje creëert. Erg leuk en weer totaal anders! Helaas (nog) geen Maple Leaf, wat dat is natuurlijk typisch Canadees! Het patroon is gratis te vinden op het blog van Kimberly, namelijk hier.

Het patroon is in principe makkelijk te volgen. Ik keer mijn werk nooit, ik haak altijd van links naar rechts en weer terug. En dat keren is bij dit ontwerp ONTZETTEND belangrijk, anders krijg je geen mooi vol hartje. Gelukkig heeft Kimberly een video gemaakt, waardoor ik mijn fout had ontdekt. Toen het hartje lukt, vond ik het vierkant geen vierkant, maar een rechthoek. Uiteindelijk heb het patroon 4 rijen korter gemaakt. De eerste en laatste 8 rijen heb ik ingekort naar 6 rijen. Handig om te weten en wellicht scheelt het jou ook een hoop uithaalwerk!

Vertaling haaktermen

CH – Chain – Losse
HDC – Double Crochet – Half Stokje
TR – Treble Crochet – Dubbel stokje
BP- Back Post – Reliëfsteek achter
FP- Front Post – Reliëfsteek voor
Rep – Repeat – Herhalen
ST(S) – Stitches – Ste(e)k(en)

Eindresultaat

Hieronder het eindresultaat! Dit ontwerp vind ik tot nu toe het minst spannend (ondanks het vele uithalen. Steeds opnieuw beginnen is wél spannend).

Wil je mij volgen?
Dat kan! Ik ben op Facebook, InstagramPinterest en YouTube te vinden.

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter