#23 Life and Yarn vierkant

14 december 2020

Het een na laatste vierkant van de Traveling Afghan CAL! Dit keer een ontwerp van Life and Yarn. Ik heb weer een nieuwe techniek geleerd tijdens het haken: ruitjes creëren met driedubbele reliëfstokjes. Als je die steek eenmaal door hebt, is het vierkant zo klaar! En twee stuks dus ook. Verder ga je aan de slag met de weefsteek en de popcorn!

Je vindt een totaaloverzicht van alle haak- en breipatronen in deze Traveling Afghan CAL hier: https://www.twoofwands.com/travelingafghans.

Materiaal

Zoals jullie inmiddels wel weten wordt deze CAL gesponsord door Lion Brand. Het originele ontwerp is in één kleur. Ik gebruik 4 kleuren Royal garen van Zeeman. Pastelkleuren groen, grijs, roze en beige. De vierkanten haak ik met haaknaald 6. Van elke kleur heb ik 10 bollen gekocht. Ik merk dat ik ongeveer 2,5 vierkantjes uit 1 bol garen haal. Gelukkig mag je garen bij Zeeman tot een jaar na aankoop nog retourneren.

Life and Yarn #23

Het vierkant is ontworpen door Brianna Iaropoli uit New York State, Verenigde Staten. Het blog heet Life and Yarn en staat vol met (gratis) haakpatronen, variërend van kleding tot (woon)accessoires. Het was een fijn en simpel ontwerp, even nadenken bij de reliëfstokjes en door! Het is gelukt en ik ben erg tevreden met het eindresultaat! Klik hier om naar het patroon te gaan op Brianna’s blog.

Vertaling Haaktermen

Ch – chain – losse
Sl st – slip stitch – halve vaste
sc – single crochet – vaste
dc – double crochet – stokjes
fsc – foundation single crochet – vaste hakend opzetten
fptr (2tog) – front post treble crochet – reliëf driedubbel stokje voor (twee samen haken
bo – bobble – popcorn
yo – yarn over – sla om

Resultaat

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter